BİST
9.098
ALTIN
2.326,08
DOLAR
32,38
STERLİN
40,99
EURO
35,04

Malak Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Malak desteği başvurusunun ne zaman ve nasıl yapıldığı, hayvancılıkla geçimini sağlayan çiftçilerin ve hayvan yetiştiricilerinin merak ettiği önemli konulardan birini oluşturmaktadır.

29 Nisan 2022 Cuma 10:34
Malak Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Söz konusu hayvancılık destekleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından aslında yılda iki kere gerçekleştirilmekte ve birçok hayvan yetiştiricisi de bu destekten faydalanmaktadır. Sizler de malak desteği başvurusu yapmak istiyorsanız ama nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, işte bu yazımızda malak desteği başvurusunun nasıl ve ne zaman yapılabileceğini derledik!

Malak Desteği Nedir?

Öncelikle, malak desteği Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvancılıkla geçinen kişilere verilen bir destek ödemesi olarak bilinmektedir. Başvuru şartlarını sağlayan bireylere, yılda iki kere gerçekleştirilmek üzere malak başına yapılan ödeme biçimi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Başvuru Şartları

Yılda iki kere gerçekleştirilen malak desteği başvurusunun birtakım şartları mevcuttur. Söz konusu şartlar şu şekildedir;

Söz konusu hayvancılık desteğinden faydalanacak kişilerde ilk aranan şart, sahip olduğu malakların 2021 yılı içerisinde doğmuş olması ve TÜRKVET, VBS sistemine ve aynı zamanda e-ıslah birimine kayıt edilmiş olması gerekmektedir,

Aynı zamanda dünyaya gelmiş olduğu hayvancılık biriminde en az 120 gün yaşamış olması ve malakların zorunlu olan tüm aşılarının yapılmış olması gerekmektedir,

Tekli ya da çoklu doğum olan her malak bu destekten yararlanabilmektedir,

Bakanlık tarafından belirlenmiş bölge ya da şehirlerde doğan ve tüm şartların yerine getirildiği malaklar ek olarak destek ödemesi alabilecektir.

Malak desteğinin başvuru şartları hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz Tarım ve Orman Bakanlığı’nın site adresinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Başvuru Nereden Yapılır?

Söz konusu Malak desteği başvuruları yıl içinde iki kere gerçekleştirilmektedir. Eğer ilk başvuruyu yapmadıysanız ya da ilk dönem başvurunuz sırasında bir eksik ile karşılaştıysanız ve söz konusu eksiklerini tamamladığınızı düşünüyorsanız, ikinci dönem başvurularınızı, bulunduğunuz İl ya da İlçe Tarım Müdürlüklerinden ya da eğer bir malak yetiştiriciliği derneğine üye iseniz söz konusu üye olduğunuz dernek aracılığıyla yetiştiriciler, 1 Temmuz – 1 Ağustos 2022 tarihleri arasında olmak şartı ile malak desteği başvurusunu gerçekleştirebilmektedir.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.