BİST
8.926
ALTIN
2.280,81
DOLAR
32,32
STERLİN
40,99
EURO
35,11

Kredi Notu Nasıl Yükselir?

Kredi notu, tüm finansal geçmişin belirli kurallara göre analiz edilmesi sonucunda hesaplanan kredi puanı olarak tanımlanıyor. Kredi notu finansal taleplere ilişkin tek değerlendirme ölçütü olmasa da bankalar arasında en önemli ölçüt olarak biliniyor.

17 Nisan 2022 Pazar 19:12
Kredi Notu Nasıl Yükselir?

Bir banka üzerinden herhangi bir finansal talebiniz olması durumunda bankalar olası bir risk durumu tablosu çıkarmaktadır. Bu durumda kredi notunuz herhangi bir banka üzerinden gerçekleştirmiş olduğunuz bu finansal taleplerin sonuçlanması konusunda büyük önem taşır. Olası risk durumunu hesaplamaya ilişkin kullanılan sistemler sayesinde bankalar kimlere kredi verip kimlere kredi veremeyeceklerine karar vererek, finansal talepleri buna bağlı olarak sonuçlandırmaktadır. Bu finansal değerlendirme sistemi bankadan bankaya değişkenlik gösterebilir. İnsanlar kredi notunun nasıl yükseltilebileceğini merak etmektedir. Peki kredi notu nasıl yükseltilebilir?

Kredi Notu Yükseltmek

Kredi notları geçmişte bankalar ile yapmış olduğunuz çalışmalara yani finansal geçmişinize göre hesaplanıyor. Düşük kredi notuna sahip olmak sizi riskli olarak gösterdiği için ise bankalar tarafından finansal talepler konusunda tercih edilmiyor. Yüksek kredi notuna sahip olmak sizi daha güvenilir biri kılıyor.

Kredi kartı borçlarınızın tamamını ve zamanında ödeyerek,

Borcunuzu geliriniz ile doğru orantılı tutarak,

Kredi ödemelerinizi düzenli olarak gerçekleştirerek,

Kullanmadığınız banka hesaplarını kapatıp yalnızca aktif olarak kullandıklarınızı tutarak,

Faturalarınızı düzenli ödeyerek,

Sık sık kredi almamaya dikkat ederek,

Kredi notunuzun yükselmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Eğer ödemekte zorlandığınız ve sürekli ertelemek zorunda kaldığınız borçlarınız var ise, borçlarınızı yapılandırmayı tercih ederek düzenli ödemeler gerçekleştirebilmeniz de kredi notunuzun yükselmesine yarayacaktır. Kredi notunu yükseltmek isteyenler, hiçbir borcun ödemesini aksatmamaya dikkat etmelidir. Aksi takdirde yükseltmek istediğiniz kredi notunuz aksattığınız ödemeler ile birlikte daha da düşecektir. En hızlı kredi notu yükseltme yolu, aktif olarak kullandığınız bir kredi kartına sahip olmaktır. Düşük limitli de olsa bir kredi kartı edinmek bu konuda işinizi kolaylaştırabilir. Ancak kredi kartı ödemelerinizi geciktirmeden, vaktinde gerçekleştirmeyi unutmayın.

Belirli aralıklarla kredi notunuzu sorgulayıp takip edebilirsiniz. E-Devlet üzerinden kredi notu sorgulama işlemlerinizi kolaylıkla halledebilir, böylelikle kredi notunuzun durumundan haberdar olabilirsiniz.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.