BİST
9.681
ALTIN
2.502,43
DOLAR
32,59
STERLİN
40,66
EURO
34,87

Kredi Kartı Güvenlik Kodu Nedir? CVV, CVC Kodu Nerede Yazar?

Kredi kartı güvenlik kodu, kredi kartlarının arkasında yer alan 3 haneli sadece kart sahibinin bilmesi gereken önemli bir bilgidir.

15 Mayıs 2022 Pazar 10:57
Kredi Kartı Güvenlik Kodu Nedir? CVV, CVC Kodu Nerede Yazar?

Günümüzde satış kanallarının değiştiği her şeyi internet ortamının alabildiğimiz ve bu ödemeler de en çok sorulan kredi kartı güvenlik kodu sorgulanarak yapılmaktadır. Çağımızda istediğimiz her şeyi internet aracılığıyla yapabiliyoruz. Nerdeyse artık elden nakit işlem yapılmamaktadır. Hemen hemen her satıcı kredi kartı ile ödeme almaktadır. Yapılan kredi kartı ödemelerinde CVV kodu sorulmaktadır.

Temel ihtiyaçlarımıza kadar yapılan bütün alışverişlerde giyim, yiyecek içecek, mobilya, hırdavat gibi her ürünlerden yapılan alışverişte kart ile ödeme yapılmaktadır. Bütün bu alışverişleri yaparken kredi kartlarını güvenliği için kartı doğrulama kodu istenilir. Kredi kartlarının güvenliğini sağlayan bir uygulamadır.

Kredi Kartı Güvenlik Kodu (CVV, CVC) Nerede Yazar?

Kredi kartlarının en çok kullanılan çağda yaşamaktayız. Kredi kartların güvenliği koruma ve kart bilgilerini çalınma risklerinin önüne geçebilmek için kullanılan kredi kartı doğrulama kodu kullanılır.

Kart bilgilerin yanı sıra yapılan tüm alışveriş, kredi kartı işlemlerinden limit artışı, ödeme tarihinin değişmesi gibi birçok işlemlerde kullanıcıdan CVV kodu talep edilmektedir. Peki, bu kredi kartı güvenlik kodu nerede yazar kredi kartının arka tarafında yer alan ve sadece 3 farklı rakamdan oluşan renk tonu olarak farklı duran beyaz renk şeritlerinin sonunda yazılı olan doğrulama kodudur.

Kredi kartlarının birden fazla çeşidi olduğu için bazı kartlarda güvenlik kodu olarak CVV olarak, mastercard olarak kullanılan kredi kartlarında CVC güvenlik kodu olarak kullanılmaktadır.

Kredi Kartı Güvenlik Kodunun Alışverişlerdeki Önemi

Günümüzde tüm alışverişler internet aracılığı ve kredi kartı ile ödeme yapılarak alınmaktadır. Peki, bu alışverişlerde CVV diğer bir adıyla kredi kartı güvenlik kodunun önemi nedir ne işe yarar sizlere sıralayalım.

Yeni güvenlik duvarı olarak bilinen 3D secure dijital doğrulama uygulamasının benzer nitelik taşımaktadır. 3D uygulamalarından ayırt edici özelliği olarak kredi kart bilgilerinin mevcut kalması, alışveriş yapılacağı zaman sadece güvenlik kodu ile tamamlayabilirsiniz. Güvenlik kodu olmadan kart numaranıza ulaşan kişiler alışveriş yapamazlar. Sizin dışınızda karttan para çekilmesini onaylayamaz.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.