BİST
8.990
ALTIN
2.292,56
DOLAR
32,33
STERLİN
41,03
EURO
35,09

Kentsel Dönüşüm Kredisi Nasıl Alınır? Hangi Banka Veriyor?

Kentsel dönüşüm kredisi almak isteyenler, yapılarının bu krediye uygun olup olmadığını öğre4nmelidir. Bu krediyi alabilmek için yapının riskli sınıfında olması gerekmektedir. Riskli bir yapı veya riskli alan tanımlı bir binaya sahipseniz, kentsel dönüşüm kredisi için başvuru yapabilirsiniz.

17 Mayıs 2022 Salı 23:14
Kentsel Dönüşüm Kredisi Nasıl Alınır? Hangi Banka Veriyor?

Kentsel dönüşüm kredisi almak için, yapınızın deprem vb. afetlerle, zaman içinde yıpranmış bir bina olması gerekmektedir. Bu özellikteki binalar riskli yapılar olarak adlandırılır.

Kentsel Dönüşüm Kredisi Şartları Nelerdir?

Öncelikli olarak yapınızın, riskli bir yapı olarak belirlenmesi şarttır. Kentsel dönüşümde devletin gayrimenkul sahiplerine, kiracılara, kira yardımı veya faiz desteği sunduğu bilinir. Kentsel dönüşümde kira desteği almak istemeyen kişiler, bankaların vermiş olduğu faizli kredi desteğinden yararlanabilir. Kentsel dönüşüm kredisi almak isteyenlere, faiz indirimi desteği de verilir. Bu kredilerin ödemesi, konutlar için 10 yıla kadar vadeliyken, iş yerleri için en fazla 7 yıllık bir vade oranı seçeneği vardır. Bu kredi sadece TL bazında verilir.

Ne Kadar Kentsel Dönüşüm Kredisi Alınabilir?

Kira yardımından faydalanmak isteyenler için ödenecek tutarlar, bulundukları şehirlerdeki kira oranlarına göre değişkenlik gösterebilir. Kentsel dönüşüm kredisi almak isteyenler için bu oran 400000 TL’dir. Eğer birden fazla bir konurunuz varsa ve bunlar için kentsel dönüşüm kredisi alacaksanız, bu miktar 2 milyon TL’ye kadar verilebilir. Eğer sadece binayı sağlamlaştırmak için, kredi desteği alınacaksa bu tutar, 160000 TL’dir.

Kentsel Dönüşüm Kredisi Nasıl Alınır?

Riskli olarak belirlenen yapınız için tahliye işleminden sonra bankaya 1 yıl içinde kentsel dönüşüm kredisi için başvurmanız gerekir. Binanın tamamen tahliyeye veya yıkılmaya hazır olması gerekmektedir. Siz bankaya başvuruda bulunduktan sonra, banka bu talebi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bildirir ve size bakanlıktan onay geldikten sonra bu krediyi alabilir ve kullanabilirsiniz.

Kentsel Dönüşüm Kredisini Hangi Bankalar Veriyor?

Şu an itibariyle devletin kentsel dönüşüm kredisi için 17 tane banka ile anlaşması vardır: Ziraat Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Yapı Kredi, , Şekerbank, Akbank, Albaraka Türk, Kuveyt Türk, Alternatif bank, Türkiye Finans, Türkiye İş Bankası, Halkbank Vakıf Bank, ING Bank, , Emlak Katılım, Deniz Bank ve QNB Finansbank. TEB. Bu bankalardan kentsel dönüşüm kredisi almak için başvuru yapabilirsiniz.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.