BİST
9.916
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İş Yeri Açma ve Destek Kredileri Nasıl Alınır?

Devlet tarafından ya da banka ve finans kuruluşları aracılığıyla işyeri açma ve destek kredisi alabilme imkanı bulunmaktadır.

03 Haziran 2022 Cuma 08:35
İş Yeri Açma ve Destek Kredileri Nasıl Alınır?

İş yeri açma ve destek kredisi, işyeri ve dükkan açarak bir girişimde bulunmak isteyen vatandaşlara sağlanan yardımdır. Bir iş yeri açabilmek için yeteri kadar sermayeye sahip olmayan kişiler, bu krediler sayesinde iş yeri açabilme imkânı elde edebilirler. İşyeri açma ve destek kredileri devlet tarafından verildiği gibi banka ve finans kuruluşları tarafından da vatandaşlara sağlanabilmektedir. Bu noktada iş yeri açabilmek için destek kredilerinden faydalanmak isteyen kişiler, bazı yöntemlerden yararlanabilmektedirler. Açıklanacak olursa;

Yeterli sermayeye sahip olmayanlar için devletin verdiği destek kredileri

Finansal kuruluşlar ya da özel bankalar tarafından sağlanan iş yeri kuruluş kredileri

Devlet bankalarının sunduğu sıfır faize sahip işletme kuruluş destekleri

Devlet Tarafından Sunulan İş Yeri Açma Ve Destek Kredileri Nasıl Alınır?

Vatandaşlara devlet tarafından sunulan iş yeri açma ve destek kredileri, 3 banka ile sağlanır. Bu bankalar ziraat, halk ve vakıf bankasıdır. Belirtilen bankalar aracılığıyla gerçekleştirmek istenen girişimler için destek kredisi sağlanabilmektedir. Ayrıca vatandaşlara sıfır faizli ya da düşük faiz seçeneklerine sahip kredi imkânları sunulur. İşyeri açma ve destek kredileri için, bu bankaların tercih edilmesi hâlinde diğer bankalara göre daha düşük faizli kredi imkânlarına sahip olabilme fırsatı elde edilebilmektedir. Her bankanın başvuru sürecinde vatandaşlardan istediği evraklar ya da sunduğu fırsatlar farklı olabilmektedir. Bu noktada bazı kriterlere göre belirlenen kredi miktarlarında farklılık gözlenir.

Finans Kuruluşları Ve Özel Bankalar Tarafından Sunulan İş Yeri Açma Ve Destek Kredileri Nasıl Alınır?

Yeni bir girişime adım atmak isteyen kişilere, işyeri açma ve destek kredisi sunan finans kuruluşlar ve özel bankalar bulunmaktadır. Açıklanacak olursa;

İş bankası

TEB

QNB Finansbank

Denizbank

Akbank

Yapı ve Kredi bankası

Garanti bankası

Herhangi bir bankaya başvurarak iş yeri açma ve destek kredisi talebinde bulunduğunda, girişim yapmak isteyen gençlere sağlanan krediler mevcut olmaktadır. Ayrıca sektörde uzun yıllardır faaliyet gösteren şirketlerin destek kredisi başvuruları ise, yıllık cirolarına bakılarak değerlendirilmektedir.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.