BİST
9.693
ALTIN
2.496,45
DOLAR
32,50
STERLİN
40,29
EURO
34,78

İpek Böceği Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

İpek böceği desteği, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen, yatırımcılara %100 oranında ödenen bir hibe desteğidir. Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım yatırımları yapan vatandaşlara hibe desteği vermeye devam ediyor.

23 Nisan 2022 Cumartesi 18:30
İpek Böceği Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hibe destekleri, devlet tarafından karşılıksız olarak veriliyor ve malzeme teminlerinin bir kısmı da devlet tarafından karşılanıyor. İpek böceği desteği başvuruları, il veya ilçelerde yatırım yapan vatandaşlar tarafından Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılabiliyor.

İpek Böceği Desteği Nasıl Alınır?

İpek böceği desteği almak isteyen yatırımcıların, bakım evleri ve dut bahçesi tesisleri olması, taahhütname almaları gerekiyor. Gerekli tesislerde ipek böceği yetiştirme koşulları sağlayabilecek yatırımcılar, hibe desteği başvurusunda bulunabiliyor. İpek böceği desteği başvurusu ise tüm tarım yatırımlarında olduğu gibi Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılıyor.

İpek böceği yetiştiriciliğinde gelişme kaydetmek isteyen Tarım ve Orman Bakanlığı, bu alanda yatırım yapan vatandaşlara %100 oranında hibe desteği sağlanacağını açıkladı. Açıklanan şartlara göre başvurular yetkili kurumlara şahsen yapılacak. Başvuru değerlendirmeleri ardından yatırım durumlarına göre vatandaşlara malzeme teminleri de sağlanacak.

İpek böceği yetiştiriciliği için vatandaşların gerekli olan bahçelere ve tesislere sahip olması şartı mevcut. Bunun dışında ise yatırımcıların destek almasını engelleyecek herhangi bir engel yok. Tesise sahip olan yatırımcılar, başvuru formlarını şahsen doldurduktan sonra gerekli evrakları teslim ederek başvuru işlemlerini tamamlayabiliyor.

İpek Böceği Yetiştiriciliği Devlet Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım yatırımcılarına destek vermeye devam ediyor. Bakanlıktan alınan hibe destekleri geri ödemesiz olduğu gibi yatırımcılara malzeme temin ediliyor ve yatırım yapmaları için maddi destekler %100 oranında sağlanıyor.

Destek almak isteyen yatırımcıların müracaat edebileceği yetkili kurumlar, Tarım ve Orman Müdürlükleri. Hem il hem de ilçelerdeki müdürlüklere şahsen müracaat edilebiliyor. Müracaatların değerlendirmeleri de müdürlükler tarafından yapılıyor ve hibe desteği %100 oranında yatırımcılara geri ödemesiz olarak temin ediliyor.

İpek böceği devlet desteği alarak yatırım yapmak için vatandaşların gerekli tesislerinin olması zorunlu. Başvuru formları şahsen doldurularak teslim edildikten sonra bazı evrakların da müdürlüklere teslim edilmesi gerekiyor. Başvuru sonuçları, vatandaşlara SMS yoluyla iletildiği gibi E-devlet üzerinden kontrol edilebiliyor.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.