BİST
9.471
ALTIN
2.503,83
DOLAR
32,60
STERLİN
40,67
EURO
34,79

Devlet Destekli İş Nasıl Kurulur, Şartları Nelerdir?

Devlet destekli iş kurmak, kendi işinin patronu olmak isteyenler devletin kendilerine sunduğu faizsiz kredi ya da hibe desteklerinden yararlanabilmektedir.

20 Nisan 2022 Çarşamba 13:24
Devlet Destekli İş Nasıl Kurulur, Şartları Nelerdir?

Faizsiz kredi desteği almak isteyenlere 100.000 TL, geri ödemesiz kredi almak isteyenlere de 50.000 TL miktarlarında maddi destek verilmektedir. Devlet destekli iş kurmak isteyen kişiler eğer verilen şartlara uyuyorsalar, devlet destek kurumlarının başlarında olan KOSGEB kurumunun zaman zaman çıkardığı kampanyaları takip edip, kurumun vatandaşlara verdiği kredi ya da hibe imkanlarından yararlanabilirler.

Devlet Destekli İşler Nelerdir?

Devlet desteğinden yararlanılabilecek pek çok iş fırsatı bulunmaktadır. Bu iş sektörleri kodlanmıştır. Örneğin B kodu = Madencilik, C kodu = İmalat, D Kodu = Elektrik üretimi ve dağıtımı, E Kodu = Su temini, F Kodu = İnşaat, G Kodu = Toptan Perakende, H Kodu = Ulaştırma, I Kodu = Konaklama ve Yiyecek Hizmeti, J Kodu = İletişim ve Bilgi, M Kodu = Mesleki Faaliyetler, N Kodu = İdari Faaliyetler, R Kodu = Kültür, Sanat, S Kodu = Diğer Faaliyetler ve K Kodu = Sigorta ve Finans faaliyetleri şeklinde kodlanmıştır.

Devlet Destekli İş Kurmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Devlet destekli iş kurabilmek için kişilerin öncelikle 18 yaşını doldurmuş olmaları, sisteme kaydolmaları, girişimcilik sertifikalarının olması ve iş planının hazır olması gerekir. Bu şartlar tamamlandığı zaman kişiler Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılır. Halk eğitim merkezlerinde verilen 32 saatlik bir eğitimdir.

KOSGEB Devlet Destekli Girişimcilik Desteği

KOSGEB Derneği ‘Girişimcilere Destek’ projesi ile iş kuracak kişilere çeşitli imkanlar sunar. Girişimcileri sermaye yani maddi açıdan destekler ve başarılı işletmelerin kurulmasında rol oynar. Girişimciler bu destekten yararlanmak için ilk olarak kuracağı işin planını hazırlamalı, KOSGEB’in verdiği eğitimlere katılıp girişimcilik sertifikası almalı, ön onaylarını aldıktan sonra artık işletme kurulur. Açılan bu işletme KOSGEB’e kayıt edilir. Kobi Bilgi Dokümanı ve Beyannamesinin çıktısı alınır kaşe ve imza atılarak teslim edilir. Son olarak da devlet destekli iş için kontroller yapılır ve ödeme aktarılır.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.