BİST
9.102
ALTIN
2.325,75
DOLAR
32,38
STERLİN
40,99
EURO
35,05

Buzağı Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Buzağı desteği başvurusunun ne zaman ve nasıl yapıldığı, hayvancılıkla geçimini sağlayan çiftçilerin merak ettiği önemli konulardan birini oluşturmaktadır.

27 Nisan 2022 Çarşamba 10:10
Buzağı Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Söz konusu hayvancılık destekleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından aslında yılda iki kere gerçekleştirilmekte ve birçok hayvan yetiştiricisi bu destekten faydalanmaktadır. Sizler de buzağı desteği başvurusu yapmak istiyorsanız, işte bu yazımızda buzağı desteği başvurusunun nasıl ve ne zaman yapılabileceğini derledik!

Buzağı Desteği Nedir?

Buzağı desteği Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayvancılıkla geçinen kişilere verilen bir destek ödemesi olarak bilinmektedir. Başvuru şartlarını sağlayan bireylere, yılda iki kere gerçekleştirilmek üzere buzağı başına yapılan ödeme biçimi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Başvuru Şartları

Yılda iki kere gerçekleştirilen buzağı desteği başvurusunun birtakım şartları mevcuttur. Söz konusu şartlar şu şekildedir;

Söz konusu hayvancılık desteğinden faydalanacak kişilerde ilk aranan şart, sahip olduğu buzağıların 2021 yılı içerisinde doğmuş olması ve TÜRKVET ve e-ıslah birimine kayıt edilmiş olması gerekmektedir,

Aynı zamanda dünyaya gelmiş olduğu hayvancılık biriminde en az 120 gün yaşamış olması ve buzağıların zorunlu olan aşılarının yapılmış olması gerekmektedir,

Tekli ya da çoklu doğum olan her buzağı bu destekten yararlanabilmektedir,

Bakanlık tarafından belirlenmiş bölge ya da şehirlerde doğan ve tüm şartların yerine getirildiği buzağılar ek olarak destek ödemesi alabilecektir,

Karma ya da etçil boğaya sahip olan hayvancılık işletmeleri, eğer boğalarının tohumlanma şartları bakanlık tarafından onaylanmış ise ödemeden yararlanabilmektedir.

Buzağı desteğinin başvuru şartları hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak isterseniz Tarım ve Orman Bakanlığı’nın site adresinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Başvuru Nereden Yapılır?

Söz konusu buzağı desteği başvuruları yıl içinde iki kere gerçekleştirilmektedir. Eğer ilk başvuruyu yapmadıysanız ya da bir sebepten dolayı yapamadıysanız, bulunduğunuz İl ya da İlçe Tarım Müdürlüklerinden veya www.etarim.gov.tr web sitesine giriş yaptıktan sonra “Buzağı Desteklemesi İçin Başvuruların Alınarak İcmal Listelerinin Askıya Çıkarılması” yerine tıklayarak e-devlet resmi sitesi üzerinden oturumlarını açıp 1 Nisan – 15 Haziran 2022 tarihleri arasında olmak şartı ile buzağı desteği başvurusunu gerçekleştirebilmektedir.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.