BİST
9.530
ALTIN
2.477,28
DOLAR
32,52
STERLİN
40,57
EURO
34,80

Besicilik Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Besicilik desteği, hayvancılık hibe desteği olarak da adlandırılan, devlet tarafından karşılıksız olarak verilen hibe desteğidir. Bu destekten yatırımcılar, belirli kriterleri sağlamaları halinde faydalanabiliyor. Besicilik desteği, büyükbaş ve küçükbaş hayvan besiciliği yapmak isteyen yatırımcılara veriliyor.

02 Haziran 2022 Perşembe 09:43
Besicilik Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvurular için yetkili kurumlar, il veya ilçelerin Tarım ve Orman Müdürlükleridir.

Devlet Hayvan Desteği Veriyor Mu?

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım sektöründe ilerleme kaydetmek için yatırımcılara çeşitli hibeler vermektedir. Devlet destekleri ile besicilik yapmak isteyen vatandaşların sağlaması gereken belirli nitelikler mevcuttur. Şu şartlar doğrultusunda besicilik desteği başvurusunda bulunabilirsiniz;

T.C. vatandaşı olma

18 yaşından büyük olma

Başvuru tarihinden itibaren 1 yıl öncesine kadar hayvancılıkla uğraşma

Geçmişte aynı alan için hibe desteği almama

Tebliğnamede belirtilen hayvan sayısına sahip olma

Besicilik üzerine bir proje hazırlama ve sunma

Hibe destekleri, büyükbaş ve küçükbaş olmak üzere farklı şekilde verilir. Büyükbaş hibe desteği, %50 oranında olacak şekilde; yeni ahır yapımı, hayvan barınağı alımı, makine alet ekipmanları temini için verilir. Küçükbaş hibe desteği olarak da adlandırılan koyun hibe desteği de yatırımcının gerekli koşulları sağlaması için %50 oranında verilir.

Yeni tesis yapmak isteyen yatırımcılara, 3.500,000 TL tutarının yarısı, kısmen yapılan yatırımların tamamlanması için 2.500,000 TL yarısı kadar destek sağlanır. Aynı zamanda yatırımcılar, kapasitelerini artırmak için hibe desteklerine başvuru yapma şansına sahiptir. Modernizasyon projeleri için ayıran hibe destekleri de 2.500,000 TL kadardır.

Devletten Hayvan Yardımı Nasıl Alınır?

Devletten hayvancılık sektöründe yatırım yapmak için hibe desteği alınabilir. Hibe desteği başvuruları, belirli projelerin geliştirilmesi halinde verilir. En az 1 yıldır hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, tesislerini büyütme, modernize etme, geliştirme adına besicilik desteklerine başvuru yapma hakkına sahiptir. Projelerin kabul görmesi halinde devlet desteği sağlanır.

Hayvancılık destekleri, hayvancılıkla uğraşan, yatırımını büyütmek ve geliştirmek isteyen vatandaşlara geri ödemeniz olarak %50 oranında verilir. Malzeme temini için de yapılan ödemelere başvurular, Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılır. Şahsen müracaat ederek başvuru formlarının doldurulması, proje sunulması ve gerekli evrakların teslim edilmesi gerekir.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.