BİST
9.765
ALTIN
2.435,42
DOLAR
32,57
STERLİN
40,85
EURO
35,04

Yalım'dan Belediye'ye Verdi Veriştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Uşşak Belediye Başkan adayı Özkan Yalım otobüsçü esnafını ziyaretinde Uşşak Belediyesini eleştirdi, Yalım; ‘Siyasi şov için Uşak halkının onlarca milyonu bir firmaya akıtılmaya çalışılmaktadır her gün en az 50 bin yolcunun şehir içi seyahat ettiği otobüslerde vatandaşın sırtından yine bu belediye yönetimi kurban kesiyor.

16 Mart 2024 Cumartesi 18:04
Yalım'dan Belediye'ye Verdi Veriştirdi

Uşak’ta seçime sayılı günler kala kartlı ulaşım için bir şirketle imzalar atıldı. Bunun üzerine belediye başkan yardımcısı Mehmet KURNAZ şehir içi otobüs işletmelerini ulaşım müdürlüğüne davet ederek bir toplantı yaptı.

Toplantı sonrası otobüs durağında bir açıklama yapan durak başkanlarını Ramazan SAYAN ‘’10 Yıl öncede aynı firmayla bir sözleşme imzalanmış fakat hem vatandaşın ödediği kart paraları hem de içerideki bakiyeler, bizim ödediğimiz yani 10 yıl önce 900 Bin Türk Lirası olarak biliyoruz bu şirketle buhar olmuştur.

Biz defalarca Uşak Belediyesini uyarmamıza rağmen bu firma ile yeniden sözleşme imzalandığını gördük. Her yolcudan alınacak komisyon oranları ile ilgili Uşak Belediyesi bize net bir açıklama yapmıyor’’ dedi

KARTLI ULAŞIMI SİYASİ ŞOV MALZEMESİ YAPIYORLAR

Durakta otobüsçü esnafını ziyaret eden ve dertlerini dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Özkan YALIM yaptığı açıklamada; ‘Siyasi şov için Uşak halkının onlarca milyonu bir firmaya akıtılmaya çalışılmaktadır. Biz Uşak halkının ulaşım parasından birilerinin komisyon almasına karşıyız. Her gün en az 50 Bin yolcunun şehir içi seyahat ettiği otobüslerde vatandaşın sırtından yine bu belediye yönetimi kurban kesiyor.31 Mart’tan sonra Uşak kart ile komisyonsuz bir şekilde hem otobüsçü hem vatandaş zarar etmeden belediyemiz kendi geliştirdiği sistemle çok rahat bu işi yapacak.’’

MUALLAK BİR DURUM VAR

Uşak'taki vatandaşlarımızın ve şehir içi taşımacılığı yapan firmaların, otobüs şoförlerinin ve otobüs sahiplerinin dikkatine bu konuşmayı yapmak zorundayım. Dünden bu tarafa mevcut Belediye'nin ve ulaştırmadan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı'nın duraklardaki Başkanları arayıp yaptığı toplantı sonucunda bir muallak durum ortaya çıktığını gözlemlemekteyiz.

10 YIL ÖNCEDE AYNI FİRMADA UŞAK HALKININ PARALARI KALDI

Vatandaşlarımızın daha kaliteli ve daha iyi standartlarda taşınmasıyla alakalı önümüzdeki süreçte bizler gereğini yapacağız. Hem 65 yaş üstü hem de engelli vatandaşların taşınmasıyla alakalı Merkezi Hükümet'ten aldıkları rakamı bir o kadarını da biz de vereceğiz. Hatta otobüs sahiplerine 1 depo yaklaşık 100 litrede Belediye olarak bizler vereceğiz. Böylelikle akaryakıtın bu kadar pahalı olduğu bir süreçte biz vatandaşımızın ücretsiz taşınmasıyla alakalı o otobüs sahiplerine ve otobüs çalıştıran şoförlerimize gerekli desteği yapacağız.

Bu sistem yani elektronik E-Kart dediğimiz bir sisteme geçilmek isteniyor. Geçmişte bu sistem uygulanmış, bundan yaklaşık 10 yıl önce bu sistemde vazgeçildiği anda ödenen makinaların ücretleri kalmış, boşa gitmiş bu ücretler geri ödenmemiş. Aynı şekilde yatırılan depozitolar ölmüş, hatta bunun yanında makinaların içerisindeki geçirilen kartların bakiyeleri bile kalmış.Bunları o firma, E-Kart denen firma, otobüs firma sahiplerimize ödememişler.

YAZILIMI ÜCRETSİZ ŞEHRİMİZE KAZANDIRACAĞIM

Onun için şurada kalmış seçimlere tam 2 hafta. Önümüzdeki 15 gün sürede acaba yangından mal mı kaçırıyorsunuz da illa bu sistemi yapmaya çalışıyorsunuz? Bakın önümüzde 31 Mart'ta seçim olacak, yeni Belediye Başkanı seçilecek. Daha sonra yeni Belediye Başkanı ve ulaşımdan sorumlu Müdürümüzle birlikte biz çok değerli hatlardaki değerli Başkanlarımızı hep birlikte bir araya geleceğiz.

Vatandaşımızın ve otobüs firma sahiplerimizin ve yetkililerimiz ve Başkanlarımızla birlikte herkesin lehine bir karar alacağız. Hiç merak etmesinler. Ayrıca bu yazılıma para ödemeye gerek yok. Özellikle buradan otobüs firma sahiplerimize ve şoförlere sesleniyorum; arkadaşlar bu yazılıma para ödemeye gerek yok. Eskişehir, Ankara, İzmir Büyükşehir Belediyelerimizden bu yazılımı ücretsiz getireceğim size söz veriyorum.

VATANDAŞIN GELECEĞİNİ SATARSANIZ HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERİRSİNİZ

Mevcut sistem şu anda muallak.Yüzde10-15-20 şirketin ne kadar komisyon keseceği bilinmiyor. Yani sizin sırtınızdan alınan komisyon dipsiz bir kuyu, ucu görülmeyen bir tünel. Onun için ben buradan özellikle ulaşımdan sorumlu Başkan Yardımcısına ve mevcuttaki Başkana sesleniyorum! Gelin, benim otobüs şoförlerime ve firma sahiplerimi rahat bırakın. 15 gün sonra seçim olup bittikten sonra bu işi en doğru bir şekilde çözeceğimize ve vatandaşımızı soydurmayacağımızın sözünü veriyorum. Sen de bu işlemi yapmaktan vazgeç. Bu sözleşmeyle vatandaşın geleceğini, otobüs firmalarının geleceğini satarsanız bunun size hukuk önünde hesabını soracağımı özellikle belirtmek istiyorum.’’ diyerek sözlerine son verdi.

Haber/AhmetItil.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.