BİST
9.080
ALTIN
2.325,44
DOLAR
32,37
STERLİN
40,96
EURO
35,00

Kur'an Kursları Arasında Düzenlenen Yarışma Uşak'ta Yapıldı

Kur'an kursları arasında düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali" Uşak'ta yapıldı.

14 Ağustos 2023 Pazartesi 21:14
Kur'an Kursları Arasında Düzenlenen Yarışma Uşak'ta Yapıldı

Hafızlık eğitimi verilen Kur'an kursları arasında düzenlenen "Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali" Uşak'ta yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Uşak İl Müftülüğü koordinesinde Fatih Ünal Cami'sinde düzenlenen yarışmaya, Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya Manisa, Muğla ve Uşak il birincileri katıldı.

Burada yarışmaya katılan öğrenciler jüri karşısında Kur'an-ı Kerim okudu.

Jürinin değerlendirmesinin ardından erkekler kategorisinde İzmir'den Emirhan Aydın birinci, Manisa'dan Yusuf Gündüz ikinci ve Denizli'den Muhammed Enes Taştan üçüncü oldu.

Kızlar kategorisinde ise İzmir'den Vildan Karaney birinci, Aydın'dan Hayrunnisa Dumrul ikinci, Uşak'tan Meryem Ravza Oktay da üçüncü oldu.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Uşak İl Müftüsü Burhan Çakır, "Yarışmaya giren bütün yavrularımız gönüllerin birincileri. Dereceye giremeyen hiçbir yavrumuz üzülmesin. Buraya kadar gelip bu cesareti göstermeleri yeterli. Bizler birer Müslüman olarak Kur'an'a her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu programları Kur'an'ı gönüllere yerleştirme anlamında da çok önemsiyoruz." diye konuştu.

Programa, İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok da katıldı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.