BİST
9.693
ALTIN
2.508,98
DOLAR
32,60
STERLİN
40,44
EURO
34,82

CHP Adayı Yalım Basın İle Buluştu

Yalım : Allah izin verir, Uşak Belediye başkanı seçilirsem aynı çizgimde tüm Uşaklının belediye başkanı olacağıma buradan söz veriyorum!

12 Ocak 2024 Cuma 18:19
CHP Adayı Yalım Basın İle Buluştu

Uşak Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım Basın İle bir araya geldi.

Yalım Gardın'da gerçekleşen toplantıya CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Soyer Yazgan ve CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen’de katıldı.

Kahvaltıdan sonra açılış konuşmasını Uşak CHP İl Başkanı Sevinç Soner Yazgan yaptı .

Yazgan.

Uşak'ın tanıtılamadığından bahsederek .

-Belediye Başkan  Adayımız Özkan Yalım, Uşak için 3 dönem TBMM’de çalışmıştır. Uşak’ı tanıtım olarakta kalkındırma olarakta bu ve başaracağına inanıyorum” ifadesini kullandı.

Yazgan'dan sonra söz alan CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba .

CHP Uşak olarak artık kim olacak tartışması sona erdi.

Uşak’ta 1989 yılından bu yana olmayan CHP belediyeciliğini bu kez göstereceğiz. 

Uşak Belediyesi’nde “Hırsızlık var” demiyorum” ama şeffaf bir anlayış yok biz böyle bir belediyecilik anlayışını doğru bulmuyoruz.

Biz şeffaf bir belediyecilik yapacağız. diyerek.

Konuşmasını Tam yol ileri sözü ile tamamladı.

Konuşmacılardan sonra söz alan, CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım şunları söyledi.

Öncelikle siz gerekli basınımızın güzide emektarları aranızda yazılı, görsel ve internet medyasında çalışan birçok emektarlar olduğunu görüyorum buraya geldiğiniz, burada olduğunuz için teşekkür ederim.

Hoş geldiniz! Şeref verdiniz!

Bundan iki gün önce çalışan gazeteciler günüydü maalesef ülkemizde çalışan gazeteciler olduğu kadar kalemleri tutsak edildikleri için çalışamayan gazetecilerimizde var!

Bugün olanlarında günüydü fakat onlar demir parmaklıklar arasında bugünlerini kutlamak zorunda kaldılar.

Gazeteci tutuklamak haberi hapsetmektir.

Devleti yönetenlerin hâkim pozisyonları nedeniyle haberi yazan en kolay olarak gazeteciyi cezalandırma yolunu seçerler!

Elbette ki bir gazete haberi yapılmış ise o haberde yer alan iddialar araştırılmalıdır kamuoyu bilgilendirilmelidir fakat maalesef ülkemizde sistem böyle işlemiyor bazı haberleri yapmak ve yapmamak arasında tedirginlik yaşadığınızı biliyorum düşüncenin bile cezalandırılacağı “düşünce” ceza hukukuna maalesef hızla sürükleniyoruz…

Bu iktidar döneminde herkesin görüş edinme ve görüşlerini açıklama hakkı tehlikededir, artık düşünce suçtur.

Demokrasilerde halkın bilgi edinme hakkı sınırlandırılmaz.

Halkın doğru bilgi edinmesi gerekirken haber alma hakkının “sınırlandırılması” kabul edilemez.

Yönetenlerin halktan gizleyeceği herhangi bir şey olmamalıdır bilgi edinme hak olduğuna göre, bu hakka işlerlik sağlayan ve onu yaşama geçirerek insanlara bilgi aktarmakla görevli gazetecilerin yazıları ve haberleri potansiyel suçlu sayılarak sansüre uğratılamaz, sınırlandırılamaz.

Gazetecinin sorumluluğu” elde ettiği veya ulaştığı bir bilgiyi haberleştirmesi demektir böylece hukuka uygun davranmış olur bu davranışla gazeteciliğin gereğini yerine getirmiştir aksine davranışı ise hukuka aykırılıktır ve gazeteci sorumluluğunun ihlali demektir sonucu ne olursa olsun gazetecilik doğru davranış kuralları bakımından halkın bilgi edinme hakkını sağlamakla yükümlü olduğu için gerçeklere ve doğrulara saygılı olmalıdır.

25,26 ve 27.dönemlerde 3 dönem partimize milletvekili olarak hizmet ettim bu dönemde İdeolojimiz, Fikirlerimiz Düşüncelerimiz Aynı olan Bir Çift Mavi Gözün Işığında; Türkiye Cumhuriyeti'nin Aydınlık Yarınlar için mücadele eden Hoşgörülü, Mütevazi ve Mücadeleci kişiliği olan Cumhuriyet Halk Partimizin yılmaz savunucularından olmaktı ve oldum.

Genel Başkanımız Özgür Özel ve Parti Meclisimizin de takdiriyle önceki gün gerçekleştirilen toplantı sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Belediye Başkan Adayı olarak ilan edildim. Hem Genel Başkanımızı hem de Parti Meclisimizin tüm üyelerinin aldıkları bu karar için kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum.

Allah izin verir, Uşak Belediye başkanı seçilirsem aynı çizgimde tüm Uşaklının belediye başkanı olacağıma buradan söz veriyorum!

Geçtiğimiz günlerde Uşak için yapacağımız 12 vizyon projemizi tek tek açıkladım.

Burada bu projeleri tek tek hatırlatmayacağım daha şimdiden yapmayı hedeflediğimiz projeler ve sunum tekniği birileri tarafından örnek alınması bizi taklit edercesine görseller videolar hazırlanması örnek olmak adına beni ve ekibimi mutlu etti bundan böyle tüm yapacağımız işler yüz yıllara örnek olacak projeler olacaktır.

Bizim amacımız vatandaş yararına işler yapmak Uşak'ın altyapı ve sorunları gidermek daha yaşanabilir kalıcı kent alanları oluşturmak olacaktır bir belediye başkanının ardında bıraktığı namı belki on yıllarca o kişinin yaptıkları, yapamadıkları ve hatalı yaptığı işler ile anılmaktır, Ben ve kurmuş olduğum ekibim bu bilinçle halkımız için canla başla çalışacağımızın sözünü buradan veriyorum. Halk için yararlı işler yapmak Hak için yapılan işler demek olduğunu bilerek kimseyi ötekileştirmeden Hak için çalışacağız.

Bilindiği üzere 6 Şubat 2023 günü

Ülkenin gündemi 11 ilde yaşanan depremler ile değişti. Tüm ülkemizin ekonomisini etkileyen yüz binlerce vatandaşımızın hayatını etkileyen bir unsur oluşturdu. Söylenenlere göre 60 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti . Ölenre rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dilerim. Bir o kadar da kişi sakat kaldı çeşitli uzuvlarını kaybetti. Yaşanan depreme yüzlerce kilometre uzakta olsak dahi hepimiz bir şekilde etkilendik! Halen bu konu ülke gündeminden düşmedi. Deprem bölgesinde 22 gün sonra 1 yıl olacak henüz kalkmayan enkazlar var bulunamayan insanlar var!

Uşak bu depremde o soğuk kış günü ile üretmiş olduğu ürünlerle kendisinden söz ettirdi. Uşak sanayicisi ve Uşak halkı depremde yaraları sarmak adına gece gündüz demeden mesai mefhumu gözetmeden battaniye üreterek üretimi battaniyeyi yapacağı ihracatla durdurarak ihraç edeceği ürünü dahi deprem bölgesine göndererek orada o kış gününde mağdur olan kişilerin yaralarına merhem oldu. Uşaklı fedakardır cefakardır. Bunu Şanlı Kurtuluş Savaşında gösterdiği mücadelelere ispat etmiştir.

Deprem demişken;

Malumunuz Biz Uşak ili olarak birinci ve ikinci derece deprem kuşağı zerinde yaşamaktayız. Bizler bu bilinçle sevdam olan Uşak'ı depreme hazırlamak olacaktır. Bu bilinçle;

Birleşmiş Milletler’in 2009 tarihli tanımında afetlere karşı kentsel direnç: “Her türlü tehlike/tehdit karşısında, etkilenme olasılığına sahip yerleşmelerin, toplumların ve tüm sistemlerin; kendilerini koruma, sistemin işleyişini güvence altına alma, kısa sürede yeniden yapılanma ve değişime uyum sağlama için gerekli kaynaklara sahip olması ve bu kaynakları etkin kullanım becerisi” şeklinde açıklanmıştır. Görüldüğü üzere, kentsel direnç, yalnızca yapısal dayanıklılık ve hasar almamayı değil, aynı zamanda yerleşmelerin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve iklim değişikliği gibi küresel olaylar karşısında uyum sağlamak yönünde tedbirler alınmasını da içermektedir. İmar Mevzuatının Etkin Uygulanması, afete dirençli şehir planlama ve yapılaşma konusundaki hazırlıkları içermektedir. Proje belediyeler bünyesinde yerel yöneticilere, teknik personele ve toplum temsilcilerine yönelik olarak bilinçlendirme ve eğitim faaliyetleri, inşaat mühendislerinin eğitimi ve belediyelerde imar ve yapı ruhsatı süreçlerinin iyileştirilmesi konularını kapsamaktadır. Bu zorlu sınav, başta karar vericiler olmak üzere toplumun bütün kesimlerinin katılımı, bilgiyi ve deneyimleri paylaşarak yaygınlaştırmaları sayesinde gerçekleşebilecektir. Günümüzde kentlerin sunmuş olduğu imkân ve fırsatlar, insanları kırsal alan yerine kentlerde yaşamaya yönlendirmekte; bunun doğal sonucu olarak da kent yaşamı içerisindeki tehlike ve riskler gün geçtikçe daha çok kişi tarafından paylaşılmaktadır.

Ülkemizde son 65 yıl içerisinde ortaya çıkan afet zararlarının yüzde 55’i deprem, yüzde 21’i heyelan, yüzde 8’i su baskını, yüzde 7’si kaya düşmesi ve yüzde 2’si çığdan kaynaklanmıştır. Biz bu bilinçle belediye olarak derhal Uşak'ın yapı stoğunu elden geçireceğiz varsa riskli yapılar bu yapıları belediye ve devlet imkanları ile yerinde dönüştüreceğiz hiç kimse mevcut yaşadığı mahalleden semtten rant uğruna başka uzak alanlara gönderilmeyecek!

Burada asıl amaç vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği olacak tüm Türkiye’nin bu konuda örnek aldığı bir şehir olacağız bunu yapacak bilgi ve donanımlı ekibi kurmak benim görevimi olduğunu çok iyi biliyorum bu bilinçle anlattığım riskleri indirmek benim görevidir.

Uşak'ın tarihi dokusunu bozmanın kimseyi kırmadan dökmeden bu işleri yapacağız mevcut belediyenin kendi lüks yaşamı için değil halktan toplanan vergileri ve belediye gelirlerini halkın yararına kullanacağız! Bir insan ömrü için 100 yıl erişilmez olarak gözükse de bir şehir için kısa süredir. Uşak'ın altyapısını şehrin en az 100 yıllık geleceğini görerek yenileyeceğiz. Ben buradan ayrıldığında onlarca yıl iyi işler yapan belediye başkanı olarak anılmak istiyorum. Buradan sizlere iyi şeylerin başlangıcı sözünü veriyorum.

Toplantımıza katıldığınız beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum iyi haberler yapacağınız bir belediye sözünü buradan siz basın mensupları aracılığı ile önce Uşaklı hemşehrilerime sonra tüm Türkiye’ye veriyorum.

AhmetItil/Haber

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Son Güncelleme: 12.01.2024 18:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.