BİST
9.080
ALTIN
2.307,18
DOLAR
32,35
STERLİN
40,93
EURO
35,13

Sağlıklı Gelecek Bisikletle Gelecek

Uşak Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen Sağlıklı Gelecek Bisikletle Gelecek Projesi bu sefer Spor Lisesi öğrencilerinin yüzünü güldürdü.

04 Ocak 2023 Çarşamba 19:56
Sağlıklı Gelecek Bisikletle Gelecek

BİR PROJE BİRÇOK KAZANIM; BU PROJE İLE YARINLAR DAHA SAĞLIKLI OLACAK

- Bisiklet kullanımı iklim krizi ve obeziteyle mücadelede mihenk taşı konumunda Uşak Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen Sağlıklı Gelecek Bisikletle Gelecek Projesi bu sefer Spor Lisesi öğrencilerinin yüzünü güldürdü.

Okulda düzenlenen programda gençler bisikletlerini aldı, sağlıklı yaşama çağrı yapıldı.

Sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi ve sportif faaliyetlerin gençler için alışkanlık haline gelmesi adına birçok projeyi hayata geçiren Uşak Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği “Sağlıklı Gelecek Bisikletle Gelecek” projesinin ikinci adımını attı daha önce Alper Günbayram ve Saime Sefa Erdoğan Ortaokulu’nda bisiklet, koruyucu ekipman ve sağlık verisi takibi için akıllı saat dağıtımı gerçekleştirilmiş, Başkan Çakın tarafından projenin yaygınlaştırılacağı belirtilmişti bu kez projenin adresi Uşak Spor Lisesi oldu.

SAĞLIKLI BİR NESİL İÇİN PEDALLARA BASILDI

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve il protokolü sağlıklı bir nesil için pedal bastı.

Spor Lisesi’ne kadar yaklaşık 2 kilometrelik yolu bisikletlerle giden protokol üyeleri, okul içerisinde öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerin hazırladığı dans ve akrobasi gösterilerinin ardından 75 adet bisikletin dağıtımı yapıldı.

KARBON EMİSYONSUZ BİR ŞEHİR HEDEFLENİYOR

Projeyi yeni bir okulda daha hayata geçirmekten memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Çakın, “Bu proje, şehrimizdeki gençlerimizin bisiklet kullanımını artırmasıyla; hem kendi sağlıkları açısından hem de doğamızın ve çevremizin daha sağlıklı bir geleceğe kavuşması açısından büyük bir önem arz ediyor gelişen dünyada bisiklet kullanımının son derece yaygınlaşmasının yanı sıra yürüyerek ulaşım sağlamak da oldukça önemli bir hale gelmiş durumda hatta iklim krizi ve iklim değişikliği sorunlarını Ocak ayında güneşli bir günde bu programı gerçekleştirirken de görmekteyiz bu durum ne kadar güzel gibi görünse de tarımsal açıdan ve canlıların sağlığı açısından oldukça tehlikeli.

Buna yol açan faktörler ise sera gazları, egzoz gazları gibi zararlı gazlarla karbon yayılımının dünyada çok fazla artmış olması, Türkiye’nin de taraf olduğu Paris İklim Antlaşması’nın getirmiş olduğu yükümlülükler çerçevesinde dünyadaki herkesin karbon ayak izi tespit edilerek karbon üretmeyen şekle getirilmesi gerekiyor, Ülkelerin karbon üretmeyen bir şekle gelmesi için elbette önce şehirlerin karbon üretmeyen bir yapıya kavuşması gerekiyor bundan sonra göreceğiz ki turizm sektöründe bile insanlar bir yere tatil planlaması yaparken gidecekleri yerlerin karbon üretip üretmediğine bakacaklar bu yüzden Uşak olarak bizler de karbon üretmeyen bir şehir için çalışıyoruz.

Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ise karbon emisyonunu azaltmak için önemli unsurlardan bir tanesi.” dedi.

BİSİKLET SAYESİNDE OBEZİTE İLE SAVAŞMAK MÜMKÜN

Obezitenin dünyada her geçen gün kendine daha geniş yer bulan bir konu başlığı olduğunu ifade eden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Obeziteye karşı mücadelede ise en önemli unsur hareket etmek.

Bisiklet sürmek, yürümek, koşmak bizim bu hastalıkla mücadeledeki en önemli silahlarımızdır bu anlamda bugün üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz projemizle bu durumla yakından ilgileniyoruz.

Görüyoruz ki teşvik amaçlı dağıttığımız bisikletlerle ve duyarlılığı artan öğrencilerimiz ile velilerimiz sayesinde günden güne bisiklet kullanımı yaygınlaşıyor elbette bisiklet kullanımının ekonomik olarak haneye olan katkısını da yadsımıyoruz fakat önceliğimiz sağlıklı bir yaşam, obezite ile mücadele ve çevreye olan duyarlılığımızdır.” diye konuştu.

Konuşmasını spora büyük bir önem verdiklerini ifade ederek sürdüren Başkan Çakın, belediye olarak şehirde yüzme havuzundan spor komplekslerine, alt yapı tesislerinden spor turnuvalarına kadar onlarca proje ve çalışma yaptıklarını vurguladı.

Uşakspor U-17 takımının Türkiye Şampiyonluğu’nu göğüslemesinin yapılan yatırımların bir meyvesi olduğunu ifade eden Çakın, spora ve sporcuya verilen desteklerin daima devam edeceğini belirtti.

TURAN: STAT İÇİN BAKANLIKTAN GELEN BİR EKİP ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Uşak Valisi Turan Ergün ise, “Bildiğiniz gibi Uşak’ta tüm kurumlarımızla iş birliği içerisinde gerek sportif alanda gerek altyapı alanında gerçekleştirilen faaliyetlerimiz devam ediyor geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanımızı şehrimizde ağırlarken 2023 yılında gerçekleşecek birçok yatırımın sözünü almıştık hatta vatandaşlarımızın dört gözle beklediği stadyum için bakanlıktan gelen bir ekip çalışmalara başladı, Belediye başkanımız ve milletvekillerimiz ile Spor Toto Başkanımıza gerçekleştirdiğimiz ziyaretler esnasında ise şehrimize yapılacak birçok yatırımın da sözünü aldık ve çalışmalarına başladık bizler sporu her alanda seviyor ve destekliyor, gençlerimizi de teşvik etmeye çalışıyoruz.

Sağlıklı Gelecek Bisikletle Gelecek Projesi’nin ikinci adımında tüm kurumlarımızla iş birliği içerisindeyiz ve üçüncü okula bisikletlerin dağıtımını gerçekleştiriyoruz bizler görev ve yetki alanımız çerçevesinde Uşak’ımıza ne kazandırabiliriz diye düşünüyor, bu kapsamda birçok önemli çalışma hayata geçiriyoruz bu projenin de çok kıymetli olduğunu belirtiyor ve ülkemizde bisiklet kültürünün yaygınlaşmasını temenni ediyorum.

Projede emeği geçen herkese teşekkürler ediyorum.” dedi.

-AhmetItil/Haber.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.