BİST
9.717
ALTIN
2.436,00
DOLAR
32,48
STERLİN
40,75
EURO
34,96

En Güçlü ve Doğal Antibiyotik Udi Hindi’nin Faydaları

En güçlü ve doğal antibiyotik Udi Hindi’nin faydaları saymakla bitmiyor. Bu yazımızda Udi Hindi bitkisinin faydalarından ve kullanım şekillerinden bahsedeceğiz.

19 Nisan 2022 Salı 22:45
En Güçlü ve Doğal Antibiyotik Udi Hindi’nin Faydaları

Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan Udi Hindi’nin faydaları sağlığımızı ilgilendiren birçok alanda kendini göstermektedir. Hindistan menşeli olan Udi Hindi ağacının özsuyu ile beraber bitkilerinin kurutulması vasıtası ile kullanıma sunulan Udi Hindi, hem toz olarak hem de yağ olarak tüketilmektedir.

Udi Hindi nelere iyi gelir? Sorusunun cevabına kısaca değinelim. Udi Hindi, virüs ve bakterilerin yok edilmesinde güçlü bir etkiye sahiptir. Sinir sisteminin sağlıklı olarak işlemesini ve stres düzeyinin düşürülmesini sağladığı bilinmektedir. Sindirim sorunları ve mide şikayetlerinde de kullanılan Udi Hindi, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca bu bitki, ağrı kesici bir özelliğe de sahiptir. Akciğerlerin enfeksiyondan arındırılması ve ağız içinde oluşan yaraların azaltılması için, Udi Hindi kullanılmaktadır. Boğaz enfeksiyonlarının azaltılması, bademcikte meydana gelen enfeksiyonların giderilmesi ve boğazda meydana gelen kuruluğun giderilmesinde de Udi Hindi’den faydalanılmaktadır.

Udi Hindi’nin Kullanım Şekilleri

Yağ ve toz olarak tüketilebilen Udi Hindi’nin kullanım şekilleri önemlidir. Fazla tüketimi zararlı olabilmektedir. Toz halinde tüketmek istiyorsanız, günde 1 defa 1 tatlı kaşığı Udi Hindi tozunu bal veya pekmez ile karıştırıp tüketebilirsiniz. Bu bitkiyi yağ formunda kullanmak istiyorsanız, bir tatlı kaşığı Udi Hindi yağını tüketebilirsiniz. Ağız içinde oluşan yaralar var ise, yağ formunda olan bitkiden bir miktar yara olan bölgeye sürerek kullanabilirsiniz ya da ılık su içerisine bir miktar Udi Hindi yağı damlatarak gargara yapabilir, bu şekilde ağızda yara olan bölgenin temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Udi Hindi bitkisini çiğneyerek tüketmek, ağız kokusunu azaltabilir ve diş etlerinizin sağlıklı olmasına neden olabilir.

Udi Hindi yağı hazırlamak için yapmanız gerekenler, temiz cam bir kavanozun içine 100 ml yağ istiyorsanız 2 çay kaşığı Udi Hindi tozu, 200 ml istiyorsanız 4 çay kaşığı Udi Hindi tozu ekleyin ve kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Güneş gören bir yerde, on dört on beş gün bu karışımı açmadan muhafaza edin. Bu işlemin tamamlanmasından sonra yağınız hazır duruma gelecektir.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.