BİST
9.717
ALTIN
2.435,80
DOLAR
32,48
STERLİN
40,67
EURO
34,93

İYİ Parti'den Sert Açıklamalar

Uşşak Belediyesi bütçesinden karşılanan iftarların, AKP'li vekillerin propaganda sahası haline gelmesine tepki gösteren İYİ Parti İl Başkanlığı Çakın'a çok sert bir eleştiride bulunarak, Çakın'ı piyasa değerinin yaklaşık değerinin 3 Milyon 300 bin Dolar olduğu belirtilen 2000 ton pik borularının belediye depolarından kaybolmasının birinci sorumlusu olarak gösterdi.

13 Mart 2024 Çarşamba 18:44
İYİ Parti'den Sert Açıklamalar

İYİ Parti Uşşak İl Başkanlığından çok sert basın açıklaması .

Gündeme dair basın açıklaması yapan Uşşak İyi Parti İl Başkanlığı iftar yemeklerinden, Uşşak Belediyesinin bir türlü cevap veremediği ve piyasa değerinin yaklaşık 3 Milyon 300 bin Dolar olduğu belirtikleri pik borular hakkında basoın açıklaması yaptı.

Değerli basın mensupları .

Basın toplantımıza hoşgeldiniz .

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala 11 Ayın Sultanı Ramazanı Şerife ulaşmanın hazzını ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Bu vesile ile tüm İslam aleminin ve Uşak halkının Ramazanı Şerifini kutlar Cenabı Allah’tan Ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dünyanın her bir köşesinde zülüm gören soydaşlarımızı ve tüm insanlık alemi için hoşgörü ve barışın yaşandığı nice ramazan aylarına ulaşmayı niyaz ederim.

Hepinizin malumu üzere geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Uşak Belediyesi mahallelerde;mahalle halkı ile buluşma adı altında iftar programları düzenledi.

Bu programlar aynı zamana denk gelen genel seçimlerde AKP Milletvekili adaylarının propaganda sahasına dönmüştür.

Tabi ki seçim döneminde her partinin adayları kendi propagandasını yapacaktır.

Burada garip olan AKP’nin kendi tanıtımlarını,seçim çalışmalarını Belediye bütçesinden yapmasıdır.

Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz;

Şubat 2023 tarihinde 4000 paket kandil simidi alınarak seçim propagandalarında dağıtılmıştır.

Bedeli 84.000,00 TL’dir.

Huzur Kırtasiyeden temin edilmiş.

19/04/2023 tarihinde 5500 paket kandil simidi alınmış olup 111.432,00 TL belediye bütçesinden ödenmiştir. Huzur Kırtasiyeden temin edilmiştir.

Karaağaç Mahallesi iftar programında canlı yayın yapması için medyaya 17.569,00 TL ödenmiştir.

İftar programlarında sahne ve ses sistemleri için 138.589,00 TL ödenmiştir.

İftar ve Kandil programlarında sohbet ve Kuran Tilaveti için getirilen Dicle Üniversitesinden İlahiyatçı Mehmet Hadi Turan’a konaklama ve ulaşım bedelleri hariç toplamda 42.014,00 TL ödenmiştir.

Ramazan programındaki yemekler için Karakuş Gıdaya 2023-322/323 nolu ihale ile iş artışı hesaba katılmadan (15 bin kişilik denilerek) 975.000,00 TL iftar yemeği denilmiş;sayı 18 bin kişiye ulaşınca 1.252.508,00 TL bedel ödenmiştir.

Tüm bunlar Uşak Belediyesi tarafından ödenmiştir.

Şunu da belirtmek isterim Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın bulunduğu mevkii ve Uşak halkının ona yüklediği misyon gereği belediye’nin malını koruyan gözeten olması gerekirken 2020/21 yıllarında yaklaşık 2000 ton pik borularının belediye depolarından kaybolmasının birinci sorumlusudur.

Piyasa değeri yaklaşık 3 Milyon 300 bin Dolardır.

Bugün itibariyle değeri yaklaşık 108 Milyon TL’dir.Partimiz bu konu hakkında Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.

Bugüne kadar sessiz kalması sukutu ikrar anlamı taşıyor.

Seçimin son düzlüğüne girdiğimiz son günlerde Partimiz ve Adayımız Sayın Muhammet Gür diğer adayların önünde 1.sırada yer almaktadır.İkinci Çakın,Üçüncü ise Yalım’dır.

Milliyetçi,Ulusalcı,Muhafazakar Uşak seçmeni işinin Ehli,Dürüst,Sözünün eri Sayın Muhammet Gür’ü Belediye Başkanı yapmak için tek yürek olmuştur.

Sayın Gür 1 Nisan itibari ile tüm Uşak Halkının Belediye Başkanı olacaktır.

Teşekkür ederiz.

İYİ PARTİ.

Haber/AhmetItil.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Son Güncelleme: 13.03.2024 19:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.