BİST
9.693
ALTIN
2.496,45
DOLAR
32,50
STERLİN
40,29
EURO
34,78

Uşak Havaalanından Uçaklar Depremzedeler İçin Havalandı

Uşak'tan 2 uçakla deprem bölgesine battaniye sevkiyatı yapıldı.

10 Şubat 2023 Cuma 21:20
Uşak Havaalanından Uçaklar Depremzedeler İçin Havalandı

 "Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için Uşak'tan 12 bin 500 battaniye, Türk Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 2 uçakla deprem bölgesine gönderildi.

Uşak Havaalanı'nda açıklamada bulunan Uşak Valisi Turan Ergün, depremden etkilenen illere battaniye sevkiyatını tüm hızıyla sürdürdüklerini söyledi.

Depremden etkilenen illere birçok yardım malzemesi gönderdiklerini ancak battaniye ihtiyacının fazla olmasından dolayı bu yönde yoğun çaba harcadıklarını kaydeden Ergün, "Deprem bölgesine şu ana kadar ulaştırdığımız battaniye sayısı 730 bin. Burada da 12 bin 500 battaniyeyi şu an hava yoluyla gönderiyoruz.

Bundan sonra üretilen günlük tüm battaniyeleri gerek hava yolu, gerek kara yoluyla bölgeye göndermeye devam edeceğiz." dedi.

Ergün, kentteki tüm üreticilerin kapasitelerini en üst limite çıkardığını belirterek "Günlük 45-50 bin civarında üretim kapasiteleri var, onu zorluyorlar. Depremin ilk günü Konya tarafında yoğun kar yağışı vardı. Tırlarımız bu yüzden gecikti bölgeye ulaşmakta. Şu ana kadar yola çıkardığımız battaniyelerin yüzde 90'a yakını deprem bölgelerine ulaştı." diye konuştu.

Uçakların Adana'ya gideceğini aktaran Vali Ergün, battaniyelerin bölgeye dağıtımının buradan gerçekleşeceğini anlattı.

Yükleme işleminin tamamlanmasının ardından uçaklar Adana'ya gitmek üzere havalandı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.