BİST
9.069
ALTIN
2.326,20
DOLAR
32,38
STERLİN
41,00
EURO
34,99

Uşak Alperen Arama Kurtarma Ekibimi Deprem Bölgesinde

Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Uşak İl Başkanlığı ve Alperen Arama Kurtarma Uşak ekibi, Depremin yaşandığı ilk günden itibaren AFAD’dan eğitimlerini almış, resmi onaylı, 2 Alperen Arama Kurtarma ekibi ile sahada aktif çalıştığını bildirdi.

09 Şubat 2023 Perşembe 11:34
Uşak Alperen Arama Kurtarma Ekibimi Deprem Bölgesinde

Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Uşak İl Başkanlığı ve Alperen Arama Kurtarma Uşak ekibi yaşanan deprem felaketinden dolayı yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Ali KARACA şu ifadeleri kullandı:

“Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Adana ve Hatay’da yıkıma neden olan deprem felaketi bütün milletimiz gibi bizi de derinden üzdü. Bu zorlu süreçte el ele vererek birlik ve beraberlik içerisinde depremin getirdiği bütün zorlukları, üzüntümüzü, kederimizi, acımızı millet olarak hep birlikte aşacağız.

Alperen Arama Kurtarma Uşak ekibimiz sahada aktif çalışıyor

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren AFAD’dan eğitimlerini almış, resmi onaylı, 2 Alperen Arama Kurtarma ekibimiz sahada aktif çalışıyor. Dün gece saatlerinde de 1 ekibimizi daha deprem bölgesine gönderdik. Ekiplerimiz AFAD ile iletişim halinde enkaz bölgelerinde arama kurtarma faaliyetlerini sürdürüyorlar.

Yardım Tırımız Yola Çıktı

Hatay'da yarından itibaren mobil mutfak ile beraber giden biri aşçı olmak üzere 3 kişilik ekibimizle 2 gün boyunca sıcak yemek yapıp dağıtacağız. Ayrıca Alperen Ocakları Uşak İl Başkanlığı ve Alperen Arama Kurtarma Uşak ekibi koordinesinde battaniye, hilti, kesici canavar, ısıtıcı, mont ,eldiven, ayakkabı, süt, kuru gıda, buji, tıbbi malzeme, bandaj, spanç, su gibi malzemeleri içeren yardım tırımız bugün yola çıktı. Yine önümüzdeki günlerde bölgeye yardım araçları göndermeye devam edeceğiz.  Yardım faaliyetlerimize destek veren herkesten ve gönlüyle, kalbiyle maddi ve manevi tüm imkânlarıyla deprem bölgesine destek olan milletimizden Allah razı olsun. Bütün milletimiz tek yürek olarak depremin acılı yarasını tez zamanda saracağını temenni ediyorum. Depremde yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar, vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, aziz Türk milletimize başsağlığı diliyorum. “

-AhmetItil/Haber.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.