BİST
9.525
ALTIN
2.486,77
DOLAR
32,53
STERLİN
40,70
EURO
34,72

Karaoba TBMM'de Menzil'i Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Uşşak Milletvekili Ali Karaoba CİMER' in Menzil Tarikatı hakkındaki soruları cevapsız bıraktığını söyledi,Karaoba ; Menzil tarikatı devlet içerisinde örgütleniyor mu?

17 Nisan 2024 Çarşamba 20:37
Karaoba TBMM'de Menzil'i Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Uşşak Milletvekili Ali Karaoba TBMM Genel kurulunda Menzi Tarikatı ile ilgili konuştu.

Karaoba Menzil tarikatı ile ilgili konuşmasında CİMER' in Menzil Tarikatı hakkındaki soruları cevapsız bıraktığını söyledi.

Karaoba.

 - CİMER'in kuruluş amacı açık ve nettir, dilekçe hakkı ve bilgi edinme hakkı kapsamında başvurunun türüne bağlı olarak otuz gün veya on beş iş günü içerisinde tüm sorular cevaplandırmak zorundadır.

BirGün gazetesinden İsmail Arı 23 Şubat 2024'te çok basit bir soruyu CİMER'e gönderdi: "Menzil tarikatı devlet içerisinde örgütleniyor mu? Cemaatin 'dergâh' adı verdiği yapıları ve yerleşkeleri denetleniyor mu?"

Bu soru koskoca bakanlıklarımızı, bürokratlarımızı nasıl korkutmuşsa 3 kez İçişleri Bakanlığına, 2 kez Diyanet İşleri Başkanlığına, 1 kez Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine, 1 kez de Adalet Bakanlığına gönderiliyor.

Bugün itibarıyla hâlâ soruya cevap yok. 

Gazetecimize ve vatandaşımıza yanıt vermiyorsunuz, o zaman biz buradan soralım.

Menzil tarikatı devlet içerisinde örgütleniyor mu?

Cemaatin yapıları ve yerleşkeleri denetleniyor mu?

Tarafsız davranılıyor mu? 

Diyerek sözlerini tamamladı.

Haber/AhmetItil.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.