BİST
9.722
ALTIN
2.421,13
DOLAR
32,55
STERLİN
40,65
EURO
35,03

"Cumhuriyet'i Biz Böyle Kazandık" Fotoğrafı Canlandırıldı

Uşak'ta 90 yıllık "Cumhuriyet'i Biz Böyle Kazandık" fotoğrafı canlandırıldı.

29 Ekim 2023 Pazar 02:37
"Cumhuriyet'i Biz Böyle Kazandık" Fotoğrafı Canlandırıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 10. yılında Uşak'ta çekilen "Cumhuriyet'i Biz Böyle Kazandık" isimli fotoğraf, 100. yıl dönümünde canlandırıldı.

Uşak'ta 1933'te Hüseyin Kazım Özler tarafından çekilen, Milli Mücadele döneminde Anadolu insanını yansıtan, "Cumhuriyet'i Biz Böyle Kazandık" fotoğrafının canlandırılması için Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları çalışma yaptı.

Özler'in oğlu Mustafa Özler, babasının rolünü oynayarak tarihi fotoğrafı Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümünde yeniden çekti.

Mustafa Özler, yaptığı açıklamada, 90 yıllık fotoğrafta babasının rolünü oynamaktan mutluluk ve gurur duyduğunu belirterek, "Bu, Uşak'a mal olmuş bir resim. Uşak'ın adını Türkiye'ye duyuran bir resim. Böyle gurur verici bir tablo Cumhuriyet'in 100. yılında tekrar canlandırıldığı için çok mutluyum." dedi.

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncusu Seçil Büyükuğurlu ise Uşaklı bir sanatçı olarak bu kareyle gurur duyduklarını, aynı ruhu yeniden canlandırmak istediklerini ifade ederek, "Yüzlerindeki ifade o zamanlarda yaşanılan mücadeleyi ve çektikleri zorlukları bize hissettiriyor." diye konuştu.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.