BİST
9.091
ALTIN
2.326,13
DOLAR
32,38
STERLİN
40,99
EURO
35,01

CHP İl Başkanı Yazgan:Karşınızda Bizi Bulursunuz

Uşak CHP İl Başkanı Sevinç Soner Yazgan:Caddeye İsmet Paşa adının verilmesi ona olan vefa duygusunun göstergesidir, İktidarımızda Tiritoğlu Parkındaki İsmet İnönü büstünü kaldırdığınız gibi İsmet Paşa caddesinin ismini de değiştirirseniz karşınızda bizi bulursunuz.

23 Kasım 2023 Perşembe 12:10
CHP İl Başkanı Yazgan:Karşınızda Bizi Bulursunuz

Uşak Chp İl Başkanı Sevinç Soner Yazgan, Uşak'ın en işlek caddesi olan Kent merkezindeki İsmetpaşa caddesinin isminin değiştirilmesini söyleyen AKP milletvekili Fahrettin Tuğrul'a yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Yazgan dün yaptığu basın açıklamasında.

Sn. Basın Değerli Cumhuriyet Halk Partililer Dün İsmet Paşa caddemizde Akp MV Sn Tuğrul tarafından Uşak’a yakışmayan talihsiz bir açıklama yapılmıştır.

Sn Tuğrul yeni seçilecek belediyeye caddenin eski adının getirilmesi için tavsiyede bulunuyor.

O yüzden biraz tarihi hatırlatmak istiyorum.

Cumhuriyetin kazanıldığı topraklardayız.

Ankara’dan İzmir’e doğru yola çıktığınızda yol boyunca sık sık bu cümlenin yer aldığı tabelalarla karşılaşırız.

Başkomutanlık meydan muharebesi büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Paşa, İsmet Paşa ve burada isimlerini sayamadığım birçok komutan ve askerimiz ve isimsiz kahramanlarımız sayesinde kazanıldı hepimizin ataları bu topraklarda Yunan mezalimini birebir yaşadı.

Bu topraklarda esaret altında yaşarken büyüklerimiz özgürce ibadetlerini yapamadı evleri yakıldı, yıkıldı.

Kadınlar, çocuklar tecavüzlere uğradı, acılar çekti bugün burada Cumhuriyet’i nasıl kazandık, atalarımız neler yaşadı hatırlatmak ihtiyacı duyuyoruz çünkü bizler vefasız değiliz, balık hafızalı değiliz, atalarımızın bu vatan için verdiği mücadeleleri unutursak dün cadde açılışında olduğu gibi birilerine şirin görünmek için pişkin pişkin söylenen bu sözleri de duyarız.

Uşak’ın İsmet Paşa’nın yaşamında önemli bir hatırası da vardır.

İsmet Paşa Yunan general trikopisi Uşak’ta esir almış ve Gazi Mustafa Kemal Paşaya getirip teslim etmiştir, İsmet Paşa bir caddeye verilen isimden ibaret değildir bu ülkenin 2. kurtarıcısıdır eğer bu ülkede özgürce yaşayabiliyorsak ona saygısızlık yapamazsınız, ona dil uzatamazsınız, Caddeye İsmet Paşa adının verilmesi ona olan vefa duygusunun göstergesidir.

İktidarımızda Tiritoğlu Parkında ki İsmet İnönü büstünü kaldırdığınız gibi İsmet Paşa caddesinin ismini de değiştirirseniz karşınızda bizi bulursunuz.

Uşak halkı buna izin vermeyecek 31 Martta Uşak belediyesinde CHP bayrağı dalgalanacak.

Ninelerimizin, dedelerimizin canlarını verdiği bu topraklara layık bir belediyecilik yapacağız.

Biz cadde isimleriyle değil şehrimizle ilgileneceğiz bir yıldır yapımı süren caddenin makyajı çok güzel oldu ama birde şehrimizin alt yapısını düşünseydiniz de yağan ilk yağmurda cadde denize dönmeseydi dükkanları su basmasaydı.

CHP UşaKta rant üzerine kurulmuş bir belediyecilik değil vatandaşın ihtiyacına hizmet eden bir belediyecilik getirecek.

İsmet İnönü’nün önceTiritoğlu parkındaki İsmet Paşa heykelini kaldıran, sonra ismini kaldırmaya teşebbüş edenlere Uşak halkı 31 martta dur diyecek.

Uşak halkı artık halkçı belediyeciliği hak ediyor.

Uşak halkının değerlerine sahip çıkan Uşak Halkının sorunlarını bilen hizmeti ranta dönüştürmeyen insan odaklı belediyecilik yapacak.

Cumhuriyet Halk partisini iktidar yapacağına inancım sonsuz.

Uşak ve Uşak halkı daha iyi hizmeti hak ediyor. 4 ayı kalan belediye yönetimine de tavsiyem cadde sokak isimleriyle uğraşacaklarına bugüne kadar Uşak’a ne hizmet getirdik onu sorgulasınlar.

Herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum .

Haber/AhmetItil.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.