BİST
9.693
ALTIN
2.505,76
DOLAR
32,60
STERLİN
40,48
EURO
34,81

Uşak'ta 15 Temmuz Etkinliği

Uşak'ta "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinliği düzenlendi.

13 Temmuz 2023 Perşembe 20:07
Uşak'ta 15 Temmuz Etkinliği

Uşak Üniversitesi'nde "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında panel düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik öncesinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Bilal Tiryakioğlu tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Kısa film gösterimi ardından konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 15 Temmuz gecesinde vatandaşların milli iradeye ve hukukun üstünlüğüne sahip çıktığını söyledi.

Vatandaşların ülkesi için tankların önüne geçerek canlarını hiçe saydığını belirten Savaş, "15 Temmuz gecesi milletimiz meydanlarda, sokaklarda, köprülerde demokrasi nöbeti tutarak tanklara, uçaklara ve silahlı saldırganlara meydan okudu. O gece, gözlerinde vatan sevgisi ve özgürlük aşkı parlayan yüce Türk milleti tarih yazdı.

Üstesinden gelinmez gibi görünen engelleri aştı ve demokrasimize sahip çıktı." diye konuştu.

Programda yönetmen Nazif Tunç ile gazeteci ve yazar Bedir Acar birer konuşma yaptı.

Etkinliğin son bölümünde de fotoğraf sergisi açıldı.

Panele, Uşak Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Uşak Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Kurnaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Ayhan Karaduman, 15 Temmuz'da şehit olan polis Mehmet Çetin'in babası Hüseyin Çetin ve diğer ilgililer katıldı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.