BİST
9.693
ALTIN
2.512,14
DOLAR
32,59
STERLİN
40,45
EURO
34,82

Uyurken Zayıflanır Mı? Uyurken Zayıflamanın Yolları?

Uyurken zayıflamak, kilo vermek isteyen hemen hemen herkesin hayali. Kilo vermek için diyet yapanlar uyurken zayıflamanın mümkün olup olmadığını merak ediyor. Tabi burada mucize bir şekilde zayıflamaktan bahsetmiyoruz.

19 Nisan 2022 Salı 09:24
Uyurken Zayıflanır Mı? Uyurken Zayıflamanın Yolları?

Ancak uyurken yağ yakmaya devam edebilmeniz mümkün. Uyurken zayıflamak için 7 ipucu:

1. Geceleri Aralıklı Oruç Diyeti

Aralıklı oruç, hem kilo vermek isteyenler hem de sağlıklı bir beslenme programı uygulamak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Abu beslenme tarzına göre belirli bir saat aralığında yiyip o saat aralığı dışında gıda tüketmemeniz gerekiyor. Bu sayede vücudun daha sağlıklı olması hedeflenirken, aralıklı orucun hücre onarımına da yardımcı olduğu biliniyor. Dolayısıyla uyurken açlık sürecinde olmanız, uyku sürecinde yağ yakmak için etkili rol oynuyor.

2. Elektroniklerden Uzak Durun

Uyumaya çalışırken elektronik aletlerin kullanımı mavi ışık yayması sebebi ile beyne hala uyanık olduğumuz sinyalini veriyor. Dolayısıyla açlık halimiz ve insülin direncimiz artıyor.

3. Akşam Yemeğinde Hafif Öğünler Tüketin

Uyumadan önceki son öğünümüzde yağlı ve ağır gıdalar tüketmek hem uykumuzun verimini azaltacak hem de kilo almamıza sebep olacaktır. Dolayısıyla son öğünü hafif bir yemek ile tamamlamak uyurken zayıflamak isteyenler için mutlaka uygulanmalıdır. Ağır yemekler tüketmek için öğle öğününüzü tercih edebilirsiniz.

4. Uykudan Önce Egzersiz Yapın

Yapılan egzersizler sadece o an değil, egzersizden birkaç saat sonraya kadar vücudun yağ yakmasına sebep olmaktadır. Uykudan önce yapılan egzersizler ile hem uykuya dalmanız kolaylaşacak hem de uyku sürecinin bir kısmında vücudunuz aktif olarak yağ yakmaya devam edecek.

5. Bitki Çayları Tüketin

Uykudan önce içeceğiniz bir bardak lavanta ya da nane çayının, uykuda yağ yakmaya yardımcı olduğu bilinmektedir.

6. Bol Su Tüketimi

Bol su tüketimi kilo vermenin yanı sıra toksik maddeleri vücudunuzdan uzaklaştırmanıza ve ödem atmanıza yardımcı olur.

7. Erken Uyuyup Erken Uyanmak

Düzenli bir uyku, uyurken daha fazla kalori yakılmasına yardımcı olmaktadır. Her gün uyduğunuz düzenli bir uyku planınızın olması, uyurken zayıflamak isteyenler için vazgeçilmez olarak karşımıza çıkıyor.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.