BİST
9.080
ALTIN
2.309,63
DOLAR
32,33
STERLİN
40,90
EURO
35,12

Dişi Manda Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Dişi manda desteği başvurusu nasıl yapılır sorusuna geçmeden önce dişi manda desteğinin ne olduğuna bir göz atalım.

25 Nisan 2022 Pazartesi 08:32
Dişi Manda Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Her sene belirli koşullar ve şartlar söz konusu olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından damızlık manda düvesi yetiştirenlere özel, yeni inşaat çalışmaları, damızlık dişi manda ve manda boğası ve makine alımları, farklı faktörler göz önünde tutularak tutarların %50 oranında destek verilmektedir. Dişi manda desteği başvurusu için belirli yöntemler ve şartlar mevcuttur.

Destek için Başvuru Yeri

Dişi manda desteğinden yararlanmak isteyenler yatırırım yapacakları yerdeki il müdürlüğüne giderek başvuru yapmalılardır. Bu başvuruyu bakanlık tarafından sitede duyurulan tarihte yapmalılardır.

Destek İçin Gereken Koşullar

Dişi manda desteği başvurusu yapmak isteyenler bu koşullara sahip olmalılardır. Dişi mandanın doğum tarihi 2021 yılının başından önce olmalıdır. 2021yılının 31’i itibariyle, işletmeler ve dişi mandalar, TÜRKVET’e kayıtlı olmalılardır. Dişi mandaların işletmeye geliş tarihi TÜRKVET’e 2021 yılının Ekim ayından olmalıdır.

Destek İçin Değerlendirme Süreci

Dişi manda desteği almak için başvurular il/ilçe müdürlükleri tarafından yapılacaktır. Sonuçlar destek almayı hak eden işletmeler hak eden işletmeler listesi olarak dişi manda desteği için TÜRKVET üzerinden ve soy kütüğüne kayıtlı dişi mandalara ilave destekleme için ise MIS tarafından yayımlanacaktır. İtirazlar, il/ilçe müdürlüklerine yapılabilir, askı süresi bittikten sonra 5 iş günü içinde müdürlükleri tarafından değerlendirildikten sonra sonuçlanacaktır. Karara bağlanır. Askı süresince herhangi bir itiraz olmaz ise icmaller kesinleşmiş kabul edilir.

Genel açıklamaları yaptıktan sonra bazı ayrıntıları da eklemek gerekmektedir. Başvuruların geçerliliği yapıldığı yıl içerisinde olacaktır. Aynı yatırım için başa kurumlardan hibe desteği veya faiz indirimi desteğinden yararlananlar, başvuruları değerlendirilmez.

Cumhurbaşkanı kararı ile gerçek veya tüzel kişiler bu destekten bir kez yararlanabilirler.

Hibeye esas yatırım konularına ait tutarların üst sınırı, bütçe imkânları dikkate alınarak merkez proje değerlendirme komisyonu tarafından belirlenecek ve il müdürlüklerine bildirilecek. Ve bu destekten, yatırımı ve projesi onaylanan ve tamamlayan yatırımcılar yararlanacaklar.

Bunlar özetle dişi manda desteği başvurusu için yapılması gerekenlerdir.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.