BİST
9.530
ALTIN
2.479,67
DOLAR
32,43
STERLİN
40,77
EURO
34,88

Uşak Nerede, Nasıl Gidilir?

Uşak'ın konumu Türkiye'nin Ege Bölgesi'nin İç Batı kısmıdır. Uşak Manisa ve Afyon arasında kalan bir ildir. Kuzeyde Kötahya ile komşu olan bu ilin güneyinde Denizli ve Burdur gibi iller bulunmaktadır.

10 Ağustos 2022 Çarşamba 15:08
Uşak Nerede, Nasıl Gidilir?

Uşak iline ulaşım için farklı seçenekler mevcuttur. Ziyaretçiler hava yolu ile bu ile ulaşabilecekleri gibi kara yolu ile de ulaşabilmektedir. Hava yolu ile ulaşımda İstanbul'dan direk uçuşlar tercih edilebilmektedir. İstanbul'da yaşamayan insanların ilk olarak kendi şehirlerinden İstanbul'a uçmaları gerekmektedir. Uşak Havalimanı ile kent merkezi arası 8 km'dir. Havalimanından merkeze ulaşım için transfer aracı, taksi ya da servis kullanılabilmektedir.

Kara yolu ile ulaşım sağlayacak kişiler kendi araçlarını ya da şehirlerarası otobüsleri kullanabilmektedir. Hemen hemen her ilden düzenlenen seferler Uşak'a kolay bir şekilde ulaşılmasını sağlayacaktır.

Uşak Hakkında Bazı Bilgiler

Son Dakika Uşak Haberleri ve gelişmelerin yer aldığı Uşak Haber 'in aktardığına göre, Uşak ile ilgili bazı veriler arasında Uşak'ın tarihi de yer almaktadır. Tarih Boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış Uşak MÖ 4000 yıllarında inşa edilmiştir. Osmanlı, Hitit, İyon, Pers ve Bizans gibi medeniyetlere kapısını aralamış olan bu kentte çok kültürlü bir kimlik inşa edilmiştir. Türkiye'ye ait olan bu şehir ülkenin en kalabalık elli ikinci şehridir. Nüfusu 368 bin olan bu kent yazın çok daha kalabalık olmaktadır. Şehrin yüzölçümü 5.341 km² şeklindedir. Toplam 6 ilçesi bulunan bu ilin plaka kodu 64'tür.

Uşak İçerisinde Gezilecek Yerler

Uşak'ta gezilip görülmesi gereken yerler arasında gösterilebilecek pek çok yapı mevcuttur. Bu yapılar arasında; Burma Camii, Cılandras Köprüsü, Blaundus Antik Kenti, Taşyaran Vadisi, Uşak Müzesi, Tarihi Uşak Evleri, Banaz Çayı, Çataltepe Köprüsü gibi alanlar mevcuttur. Uşak gezilecek yerleri ile ziyaretçilerini hem kış hem de yaz aylarında ağırlamaktadır.

Kaynak: https://www.usakhaber.com/gundem/usak-nerede-usaka-nasil-gidilir-1

Son Güncelleme: 08.09.2022 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.