BİST
9.080
ALTIN
2.324,33
DOLAR
32,37
STERLİN
40,98
EURO
34,98

İnstagram Butik Hesabı Nasıl Büyütülür?

İnstagram butik hesabı, dünya çapında yaygınlaşan ve en iyi reklam ve satış alanlarından biri haline gelen instagramda açılan bir hesap türüdür.

19 Nisan 2022 Salı 10:19
İnstagram Butik Hesabı Nasıl Büyütülür?

İnstagram butik hesabı için en çok istenen ve beklenen konu ise, takipçinin ve beğeni oranlarının yüksekliği ve de dolayısıyla gerçekleşecek satışların artışıdır. İnstagram butik hesabı nedir sorusunu kısaca cevapladık. Şimdi de butik hesabı büyütmenin yolları konusunun detaylarına geçelim.

İnstagram Butik Hesabını Büyütmenin Yolları Nelerdir?

İnstagram butik hesaplarını büyütmek istemenin ana amacı, daha fazla ama doğru insana ulaşıp butik dahilindeki ürünlerin satışını artırmaktır. Bunun içinde bazı kriterlere dikkat etmek ve ufak dokunuşlarla bu büyümeyi sağlamak gerekmektedir. Bu yolları şu şekilde sıralamak mümkündür;

Rakip Analizi: Sektörde rakip olan firmaların çalışma sistemlerini takip ve analiz etmek instagram butik hesabını büyütmek için yapılması gerekenler listesinin başında gelir. Rakiplerin iyi ve kötü yönlerini görmek, eksiklerini görmek, hem rakipleri hem de kendini analiz edip doğru strateji oluşturma konusunda yardımcı olacaktır.

Doğru Hashtag Kullanımı: İnstagram algoritmasındaki en önemli parametrelerden biri hashtag kullanımı yani etiketlerdir. Kitleyi iyi analiz edip doğru hashtagleri kullanmak, müşteri kitlesinin yerine kişinin kendini koyması ve nasıl aramalar yapabileceklerini anlayıp, bulup bu yönde hashtag kullanımları oldukça önemlidir.

Anketler Yapmak: Instagram hesabı üzerinden soru sorma ve anket gibi paylaşımların gücü ciddi oranda fazladır. Hedef belirleyip bu doğrultuda soruları sormak yada anketler yapmak hem trafik yaratacak hemde merak edilen verilere ulaşımı sağlayacaktır.

Tasarımın Önemi: Mevcut hesabın görsel olarak hedef kitleye hitap edebilecek kurumsallıkta bir tasarıma sahip olması gerekir. Paylaşım içeriklerinin çözünürlüğü, renklerin uyumluluğu, tasarımın boyutları gibi birçok kritere dikkat edilerek orijinal ve özel bir sayfa tasarımı çok değerli olmaktadır.

Hedef Kitlenin Analizi: İnstagram butik hesabını büyütmenin yolları listesinde son madde ise hedef kitle analizidir. Coğrafi konum, yaş aralıkları ve cinsiyet gibi bilgilere sahip olmak strateji belirleme de ve sayfa tasarımı konularında kişilere yardımcı olacaktır. Örnek olarak, kadınlara yönelik bir ürünleri olan bir marka hedef kitle seçiminde çoğunluğun erkek olmasını haklı olarak istemez. Bu durumda hedef kitle optimizasyonunda değişiklikler gerekebilecektir. Analiz ve doğru planlama ile verimli, efektif ve doğru bir reklam çalışması yapma şansı olacaktır.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.