BİST
9.080
ALTIN
2.306,00
DOLAR
32,34
STERLİN
41,08
EURO
35,16

Uşak'ta Türk Mutfağı Haftası

Uşak'a özgü lezzetler Türk Mutfağı Haftası'nda tanıtıldı.

25 Mayıs 2023 Perşembe 17:31
Uşak'ta Türk Mutfağı Haftası

Uşak'ta, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte kente özgü yöresel lezzetlerin tanıtımı yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Ceylan, Uşak Arkeoloji Müzesi bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Türk mutfağının dünya genelinde en iyiler arasında yer aldığını söyledi.

Uşak'ın yöresel lezzetlerinin Türk mutfağında önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Ceylan, "Uşak tarhanası, tahin helvası, gelin helvası, ev baklavası, haşhaş ezmesi gibi tescilli ürünlerimizin yanı sıra döndürmeden, alacateneye, demir tatlısından, ebem köfteye geniş bir lezzet ağının sahibiyiz Uşak olarak." dedi.

Ceylan, Uşak'ın yöresel lezzetlerinin tanıtımı için Valilik koordinesinde çeşitli çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Parlas'ın da kente özgü lezzetler hakkında bilgilendirme yaptığı etkinlikte Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri, yöreye özgü döndürme, alacatene, haşhaş ezmesi, demir tatlısı gibi lezzetleri katılımcılara ikram etti.

Programa Vali Vekili Muammer Balcı, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Son Güncelleme: 25.05.2023 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.