BİST
9.717
ALTIN
2.436,18
DOLAR
32,52
STERLİN
40,67
EURO
34,97

Gediz'de Deprem Paneli Düzenlendi

Gediz ilçesinde, "Dünden bugüne deprem gerçeği ve alınması gereken önlemler” konulu panel düzenlendi.

17 Mart 2023 Cuma 20:21
Gediz'de Deprem Paneli Düzenlendi

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Gediz Mehmetçik Ortaokulu toplantı salonunda Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Üyesi Dr. Yusuf Güner yöneticiliğindeki panelde, afet ve acil durum hizmetlerinin ilçe düzeyinde etkin bir şekilde yürütülmesi, geçmişte ve günümüzde yaşanan depremler için gerekli önlemlerin alınması sunumlar eşliğinde değerlendirildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, programda yaptığı konuşmada, Balıkesir ile Akşehir ve Ilgın arasında uzanan fayın, Simav ve Gediz'den de geçtiğini söyledi.

Gediz'in depremsellik bakımından önemli bir bölge olduğunu belirten Özkaymak, "Gediz zonu oldukça hareketli bir bölge. Gediz fayı 1970 yılında çalışan kırık oluşturan bir fay. Yakınlarında bu kadar büyük faylar var. Problemimiz şu; biz buradaki diğer fayların deprem tekrarlama periyotlarını bilmiyoruz. Bunlardan hangisi önce kırılacak bilmiyoruz. Henüz araştırmalar bu noktaya gelmedi." dedi.

Prof. Dr. İbrahim Tiryakioğlu da Akşehir-Simav fay zonunda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Gediz Kaymakamı Hakan Alkan ise Gediz'in 28 Mart 1970'de 7,2 büyüklüğünde büyük yıkıma neden olan bir deprem yaşadığını, canlı fay hattının üzerinde olan bölgede önlem alınması için çalışmalar yürüttüklerini aktardı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Son Güncelleme: 17.03.2023 20:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.