BİST
9.645
ALTIN
2.410,80
DOLAR
32,60
STERLİN
40,29
EURO
34,79

Uşak’ta 30 Ağustos Zaferi Bayram’ı Coşkusu

Sabah 9.30’da Atatürk Anıtı’na çelen koyulmasıyla başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları daha sonrasında Valilik binası girişinde; Uşak valisi Dr. Turan Ergün ve Uşak belediye Başkanı Mehmet Çakın, tebrikleri kabul etmesiyle devam etti

30 Ağustos 2022 Salı 14:47
Uşak’ta 30 Ağustos Zaferi Bayram’ı Coşkusu

Daha sonra, Anıt önündeki törenler; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirlerinin ardından Uşak İl Jandarma Komutanlığında görevli, Yüzbaşı Eren Erdem bir konuşma yaptı.

Erdem; “Şanlı Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden birisi olan 30 Ağustos Zaferi’nin 100. Yılını kutlamanın heyecanı ve gururu içerisindeyiz.

30 Ağustos Zaferi, büyük bir askeri zafer olmasının yanında Türk Milletinin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve sonucunu zaferle taçlandırdığı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisidir.

Karakteri bağımsızlık olan Yüce Türk Milleti, kendisi için tasarlanan geleceği esaret altında yaşamak olduğunu görerek; “Ya İstiklal Ya Ölüm” ruhuyla İstiklal Mücadelesini başlatmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki bu mücadelesini 30 Ağustos 1922 tarihinde zafere ulaştırmıştır.

30 Ağustos Zaferi, Türk Milletinin diriliş ve yükseliş nişanesidir. Kazanılan bu büyük zafer, Aziz Milletimizin canından kutsal bildiği Türk Vatanını her ne olursa olsun koruyacağını ve Anadolu’nun ebediyen Türk Yurdu olarak kalacağının tüm dünyaya ilanıdır.

Kurtuluş Savaşı sırasında Türk milleti pek çok kahramanlığa imza atmıştır. Bu kahramanlıkların pek çoğu da bulunduğumuz bu coğrafyada Uşak ili ve çevresinde yaşanmıştır.

Uşak ili ve çevresi, Kurtuluş Savaşı’nın taarruz ve savunmasının ana hatlarının gerçekleştiği coğrafya olmuştur. Kahraman Uşak halkının milli ordu öncesinde Kuvayı Milliye oluşmasında örgütlenmesinde, cepheye asker ve silah taşınmasında canıyla kanıyla ve emeği ile vermiş olduğu katkı ve mücadelesi asla unutulmayacaktır.

Her safhası büyük bir ustalıkla planlanmış hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu muazzam harekatla, Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri taktik ve dehası, Türk subaylarının yönetme kabiliyeti ve Türk ordusunun kahramanlıkları tarih sayfalarından asla silinmeyecek şekilde yerini almış, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşı olmuş ve dünyadaki diğer esaret altındaki uluslara örnek teşkil etmiştir.

Büyük Zafer’in 100’üncü yılını kutladığımız bugünde: Türk Silah Kuvvetleri, Jandarma Komutanlığımızın ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzün, Sahil Güvenlik Komutanlığımızın her bir ferdi, sahip olduğu tarih bilinci ve şuuru içerisinde bağrından çıktığı Yüce Türk Milletinin engin sevgisi ve duasından aldığı güç, Aziz şehitlerimiz ve Kahraman gazilerimizin yazdığı destanlarından aldığı ilhamla, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada kendisine verilecek görevleri yerine getirecek, milletimizin gururu ve güven kaynağı olmaya devam edecektir” dedi.

Törenler; halk oyunları ve İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Takımı gösterisi ile son buldu.

30 Ağustos zafer Bayramı 100’üncü Yıl Kutlamaları Uşak’ta şu programlarla devam edecek.

20.30 Fener Alayı Yürüyüşü (Atapark’tan 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’na)

Uşak Belediyesi tarafından hazırlanan programda şöyle:

18.30 : 100. Yıl Bisiklet Turu (Nuri Şeker Caddesi Bölge Trafik Arkası)

21.00 : İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Birimi Gösterisi (Uşak Müzesi)

21.00 : Kurtuluş Adlı Tiyatro Oyunu (AKM)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.