BİST
9.072
ALTIN
2.326,02
DOLAR
32,37
STERLİN
41,01
EURO
34,99

DYK Başvurusu Nasıl Yapılır?

DYK başvurusu nasıl yapılır sorusu yaz dönemi kurslarından faydalanmak isteyen öğrencilerin merak ettikleri arasında. DYK, uzun adı ile Destekleme ve Yetiştirme Kursları, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devlet okullarında ya da özel okullarda eğitim görmekte olan öğrenciler için verilen ek eğitimler olarak tanımlanmaktadır.

16 Nisan 2022 Cumartesi 09:01
DYK Başvurusu Nasıl Yapılır?

Diğer öğrenci kurslarının aksine Destekleme ve Yetiştirme Kursları tamamen ücretsiz bir şekilde eğitim vermekte, devlet okullarında eğitim görmekte olan tüm öğrenciler MEB tarafından verilmekte olan Destekleme ve Yetiştirme Kursları’ndan ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. Destekleme ve Yetiştirme Kursları bilinen öğrenci kursları mantığı ile aynı olarak öğrencilerin eğitim almakta olduğu okullardaki derslerinin pekiştirilmesi amacıyla yapılan ders tekrarları, ek dersler ve ödevlendirmeleri kapsıyor. Peki DYK başvuruları nasıl yapılıyor? DYK başvuru tarihleri neler?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları Başvurusu

Tamamen ücretsiz bir hizmet olan DYK’ya nasıl başvurulur sorusu bu hizmetten faydalanmak isteyenlerin aklını kurcalıyor. DYK başvuruları odsgm.meb.gov.tr/kurslar ya da e-kurs.meb.gov.tr olmak üzere iki internet adresi üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir.

Mezun öğrenci girişi,

E-okul öğrenci girişi,

Açık lise öğrenci girişi

Seçeneklerinden kendinize uygun olanı işaretleyerek sisteme girişinizi tamamlayabilirsiniz.

Kurslardan faydalanmak isteyen öğrenciler, E-Devlet üzerinden e-kurs modülüne girerek de kurs kapsamında verilen dersler ve kurslar için başvurmuş olan öğretmenler arasından tercihlerini yaparak ücretsiz bir şekilde başvurularını gerçekleştirebilir. Öğrenciler, kayıtlı oldukları okul veya ikamet ettikleri evin bulunmakta olduğu sınırlar arasında kurs yeri seçimi yapabilir. Açılması planlanan yaz dönemi kurslarında ise öğrenciler ikamet bölgesi sınırları dışında kurs yeri tercihinde bulunabilir.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları Başvuru Takvimi

Yaz dönemi için kurslardan faydalanmak isteyenler için güncel DYK başvuru tarihleri merak edilenler arasında. 2022 DYK takvimi aşağıdadır:

Ücretli öğretmen başvurularının alınması ve onaylanması: 13-17 Haziran 2022

Öğrenci başvuru tarihleri: 20-24 Haziran 2022

Sınıfların tamamlanması ve oluşturulması: 27 Haziran – 1 Temmuz 2022

Kurs başlangıç tarihi: 4 Temmuz 2022

Kurs bitiş tarihi: 28 Ağustos 2022

Kurslardan faydalanmak isteyen öğrenciler yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı’nca belirlenen tarihler arasında DYK başvurularını gerçekleştirebiliyor.

KAYNAK: Uşak Güncel

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.