BİST
9.717
ALTIN
2.441,47
DOLAR
32,49
STERLİN
40,73
EURO
34,95

Uşak'tan 24 Sağlık çalışanı Hatay'a uğurlandı

Uşak'tan gönüllü 24 sağlık çalışanı dualar eşliğinde Hatay'a uğurlandı.

15 Şubat 2023 Çarşamba 09:59
Uşak'tan 24 Sağlık çalışanı Hatay'a uğurlandı

Uşak'tan gönüllü 24 sağlık çalışanı, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da görev yapmak üzere dualar eşliğinde yola çıktı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği illerde görev yapmak için gönüllü olan Uşak İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki 24 sağlık çalışanı otogarda bir araya geldi.

Uşak Müftü Yardımcısı Veli Vehbi Bardakçı tarafından dua edilmesinin ardından aileleriyle vedalaşan sağlık çalışanları Hatay'a gitmek üzere otobüsle yola çıktı.

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Uzmanı Mehmet Duran, gazetecilere, tüm ülkeyi derinden etkileyen depremin hemen ardından İl Sağlık Müdürlüğünde görevli ekiplerin bölgeye hareket ettiğini söyledi.

Deprem bölgesinde görev yapan ekipleri belirli aralıklarla değiştirdiklerini belirten Duran, "Arkadaşlarımız orada çok zor şartlarda çalışıyor. Şu an çeşitli branşlarda birçok arkadaşımız bölgede. Toplamda şu anda 201 personelimiz değişimli olarak görev yapıyor. Şimdi de 24 kişilik bir ekibimizi bölgeye gönderiyoruz. Umarım ülke olarak yaralarımızı bir an önce sararız." diye konuştu.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.