BİST
9.693
ALTIN
2.496,45
DOLAR
32,50
STERLİN
40,29
EURO
34,78

Zam Tartışmasına İYİ Partide Katıldı

Zam tartışmaları, Uşşak gündeminde yer tutmaya devam ederken tartışmaya İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Selçuk Toker'de katıldı, Toker'in sözleri tartışmaya yeni bir boyut getirdi, Toker:"AKP muhalefet olarak Uşşaklı adına çok büyük yanlış yaptı, CHP'de bunu aceleye getirerek mecliste ek gündem olarak zamları bizimle paylaşmadı biz İYİ Parti olarak oylamada çayın 1 lira satışına onay verdiğimizi sanmıştık.

13 Nisan 2024 Cumartesi 23:30
Zam Tartışmasına İYİ Partide Katıldı

Uşşak' zam tartışmaları gündemde kalmaya devam ediyor .

Uşşak Belediyesi Sosyal Tesislerinde ve Kayağıl Termal' de yapılan zamları eleştirenlere cevap veren Uşşak Belediyesi Başkanı Özkan Yalım zam kararlarının plan , bütçe komisyonundan ve Belediye Meclisinden oy birliği ile geçtiğini savundu .

Bu açıklamaların akabinde telefon ile ulaşıp bilgisine başvurduğumuz İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Selçuk Toker Haber Sitemiz Uşak Güncel'e .

 - AKP muhalefet olarak Uşşaklı adına çok büyük yanlış yaptı, CHP'de bunu aceleye getirerek mecliste ek gündem olarak zamları bizimle paylaşmadı biz İYİ Parti olarak oylamada çayın 1 lira satışına onay verdiğimizi sanmıştık.diyerek devam eden şu açıklamalrı yaptı.

Toker .

 - Zamlar ilave gündem maddesi olarak meclise getirildi fakat ilave gündemler diğer partilerle paylaşıldı mı bilmiyorum ama iyi parti ile paylaşılmadı oysa ki geçen dönemde ilave gündem maddeleri tüm Parti gruplarına meclis öncesi iletilir inceleme fırsatı verilirdi fakat bu mecliste böyle birşey olmadı ak parti grubunun plan bütçe komisyonunda üyesi olduğu için onların incelediğini düşünerek söylenildiği gibi çay ücretinin 1 tl olması konusunda bir madde olduğunu düşündük ve kabul oyu verdik .

Maddeyi de oy birliği olarak geçirdik .

Tabi burda bizim de eksikliğimiz var ek gündem maddelerini istemedik söylenildiği gibi olduğunu düşündük keşke isteseydik incelemediğimiz için bu konuda da halkımızdan özür dileriz.

Fakat bu konu ile ilgili mayıs meclisinde özellikle Kayaağıl termal tesisleri hamamları giriş ücreti ve tüm soysal tesislerde çayın 10 tl olması konusunun gündeme alınarak incelenmesi ve zamların makul seviyelere çekilmesi  için gerekli adımları atacağız.

Belediye başkanlığının enflasyonun yüksek olduğu halkın bazı hizmetlere ulaşmasında zorluklar yaşadığı bu dönemde seçim sürecinde söylendiği gibi sosyal belediyeciliğe uygun hareket etmesini istiyoruz.Dedi.

Toker'in sözleri tartışmaya yeni bir boyut getirirken CHP ve AKP'nin bu sözlere vereceği cevap merak konusu oldu.

Haber/AhmetItil.

KAYNAK: Uşak Güncel

Son Güncelleme: 14.04.2024 00:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.