BİST
9.463
ALTIN
2.502,05
DOLAR
32,60
STERLİN
40,66
EURO
34,82

6 Şubat Depremleri Anıldı

Uşak'ta 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde anma programı düzenlendi.

06 Şubat 2024 Salı 08:48
6 Şubat Depremleri Anıldı

AFAD Uşak İl Başkanlığı'nda düzenlenen programda, 04.17'de depremlerde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra AFAD tarafından hazırlanan depremlerden etkilenen illerde ilk anlardan şu ana kadar yapılan çalışmaların anlatıldığı video izlendi.

Burada konuşan Uşak Valisi Turan Ergün, 11 il ve 14 milyon kişiyi etkileyen depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa diledi.

Depremlerin ilk anından itibaren tüm Türkiye'nin seferber olduğunu aktaran Ergün, depremlerden etkilenen illerde 650 bin personelin görev yaptığını anımsattı.

Bölgede görev alan ekiplerin gece gündüz demeden çalışmalar yaptığını dile getiren Ergün, "Depremden sonra 68 gün gibi rekor bir zaman zarfında yıkık ve acil yıkılacak olan toplam 60 bin 421 binanın enkazı kaldırılmış, 200 bin 401 ağır hasarlı binadan, an itibari ile 166 bin 602'sinin enkazı kaldırılmış ve enkaz kaldırma çalışmaları devam etmektedir." dedi.

Uşak'tan da depremlerin ilk anından itibaren bölgeye ulaştırılmak üzere birçok yardımın yapıldığını hatırlatan Ergün, şöyle devam etti:

"Deprem bölgesine 3 bin 670 personel ve 505 araç gönderildi. Resmi ve özel kurumlardan karşılanmak üzere 215 adet iş makinesi ve hizmet aracı afet bölgesine gönderildi. 1515 ton gıda, 660 ton su, 127 bin 500 ekmek, 18 ton kavurma başta olmak üzere 1 milyon 304 bin 832 parça gıda ve muhtelif yardım malzemesi 256 araçla deprem bölgesine sevk edildi. 299 tır ve 3 uçak ile gönderilen toplam 1 milyon 341 bin 768 Uşak battaniyesi ile vatandaşlarımızın yaraları sarılmaya gayret edildi. Deprem bölgesinden 7 bin 368 vatandaşımız Uşak'a gelmişti. 5 bin 526 depremzedemiz kendi imkanları ile barınmasını sağlamıştır. 1560 depremzedemizi KYK yurtlarımızda, 282 depremzedemizi ise kamu misafirhaneleri ile otellerde misafir ettik. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğümüzce 5 bin 207 depremzede vatandaşımıza 3 milyon 376 bin lira nakdi destek sağlandı."

Türkiye'nin 6 Şubat'taki depremlerde asrın felaketini yaşadığını ifade eden Ergün, "Tam 1 yıl sonra geldiğimiz noktaya baktığımızda bu millet devletiyle birlikte maddi manevi bu acının yaralarını sarmak için olağanüstü, insanüstü bir gayret gösterdi, göstermeye de devam ediyor. Bugün geldiğimiz noktada bütün vatandaşlarımız zaten hızlı bir şekilde konteynırlara yerleştirildi. Birçok vatandaşımız yavaş yavaş kalıcı konutlarına geçmeye başladı. Yapımı tamamlanan kalıcı konutlar kura çekimiyle vatandaşlarımıza teslim edilmeye başlandı. Yaşanan can kayıplarını, orada yaşanan acıları unutmak mümkün değil. Depremin oluşturduğu bu yaralar bu şekilde milli birlik ve beraberlik içinde, dayanışma içinde çok şükür aşıldı ve aşılmaya da devam ediyor. Ben Allah'tan dünyanın hiçbir yerinde yaşayan insanlara böyle felaketleri bir daha yaşatmamasını temenni ediyorum." diye konuştu.

Programa, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kurnaz, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ertan Keleş ve kurum müdürleri katıldı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.