BİST
9.645
ALTIN
2.421,14
DOLAR
32,62
STERLİN
40,29
EURO
34,78

Kent Tarihi Beyaz Perdeye Aktarıldı

Kent tarihinin değerlerinin beyaz perdeye aktarıldığı "Cumhuriyetin 100. Yılında Uşak Film Yarışması" ödül töreni yapıldı.

10 Aralık 2023 Pazar 10:10
Kent Tarihi Beyaz Perdeye Aktarıldı

Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen "Cumhuriyetin 100. Yılında Uşak Film Yarışması" ödül töreni gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törende Vali Turan Ergün, yarışmayla kentin tarihi değerlerinin beyaz perdeye aktarıldığını söyledi.

Uşak'ın Cumhuriyet tarihinde önemli bir yerinin olduğunu hatırlatan Ergün, "Son zamanlarda sinema çekim alanlarında Uşak bir platform, bir alan olarak öne çıkmaya başladı.

İnşallah bu açıdan da ön açıcı bir etkinlik olarak gerçekleşir." dedi.

Toplam 67 filmin yer aldığı yarışmada Oğuzhan Yanar'ın yönettiği "Fotoğraf" filmi birinci, yönetmenliğini Adem Giliz'in yaptığı "Şeker Tadında" ikinci ve Alparslan Dur'un yönettiği "Yılanların Öcü" üçüncülüğü elde etti.

Dereceye girenlere ödüllerinin verildiği programda müzisyen Umut Mürare sahne aldı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.