BİST
9.722
ALTIN
2.433,76
DOLAR
32,56
STERLİN
40,57
EURO
34,86

Uşşak’ın Derisi Zeybekle Buluştu

Uşşak’ın derisi, Kütahya'da düzenlenen "Zeybek Güzellemeleri" adlı defilede, Kütahya'nın zeybeği ile buluştu.

22 Nisan 2024 Pazartesi 19:58
Uşşak’ın Derisi Zeybekle Buluştu

Kütahya'da düzenlenen "Zeybek Güzellemeleri" adlı defilede, çeşitli tarihi dönemlere ait giysilerden esinlenerek hazırlanan zeybek kıyafetleri sergilendi.

Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Valilik desteğiyle kentteki bir otelde düzenlenen defile, "Afyon’un keçesi, Uşak’ın derisi, Kütahya’nın Zeybeği Buluşuyor" temasıyla hazırlandı.

Kütahya Valisi Musa Işın, burada yaptığı konuşmada, Türk kültüründe yer alan kıyafetlerin tasarlanarak sunulmasını çok anlamlı bulduğunu söyledi.

Kütahya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Elif Telli, Kurum olarak modern kültürün etkisi altında bulunmuş kültür ve sanat eserlerinin asıl halini belgelemek, gelecek nesillere taşımak ve sürdürülebilir hale getirmek için gayret ettiklerini vurgulayan Telli, "Enstitü olarak uzun zamandır Kütahya Zeybek Alayı Merkezli farklı temalar üzerinde çalışmaktayız. Kütahya’nın yanı sıra Uşak ve Afyon illerinden de sorumlu bir kurum olarak Afyon'un keçesi ve Uşak’ın derisi Kütahya zeybeğinde buluşuyor. Kütahya zeybeği aksesuarlarında Afyon keçesi ve Uşak derisi adlı iki tema çalışmasını gerçekleştirdik." diye konuştu.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Son Güncelleme: 22.04.2024 20:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.