BİST
9.802
ALTIN
2.427,59
DOLAR
32,50
STERLİN
40,80
EURO
34,97

İkinci El Eşyalarınızı Buraya Getirin

Uşak'ta bağışlanan ikinci el eşyalar artık burada toplanıp emin ellerde ve ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

14 Ocak 2024 Pazar 20:21
İkinci El Eşyalarınızı Buraya Getirin

Uşak’ta dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak için başlatılan ikici el eşya toplama kampanyası yüzlerce aileye ulaştı.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Uşak Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığı ile il genelindeki faaliyetlerine devam ediyor.

Belediye bünyesindeki iyilik hareketi ile hayırsever vatandaşların kullanmadığı ancak kullanılabilir durumda olan ihtiyaç fazlası ikinci el eşyalar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Taleplere göre ekiplere bildirilen adreslerden alınan eşyalar bakımları sonra, ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine ulaştırılıyor.

İkinci el eşya iyilik hareketine destek olmak isteyen hayırseverler Alo 153 numaralı çağrı merkezini arayarak eşya bağışı için kayıt oluşturabiliyor.

“Sizin İhtiyaç Fazlanız Başkasının İhtiyacıdır” sloganıyla oluşturulan bu dayanışma projesi 2019 yılından bu yana birliktelik duygusu ile aktif olarak devam ediyor.

Uşak Belediyesi, bağışçıların kullanılabilir ve çalışır durumdaki, buzdolabı, çamaşır makinesi, koltuk takımı, yatak gibi temel ev eşyalarını talepler doğrultusunda teslim alıyor.

Bunların yanı sıra tekerlekli sandalye, hasta yatağı, akülü araç gibi özel gereksinimli vatandaşlarımızın ihtiyacı olan malzemeler ekiplerce kabul edilerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor.

Yaşama Umut Olan Yardımlar Vatandaşın Yüzünü Güldürüyor

Bugüne kadar gönüllü bağışçıların da desteğiyle bin 89 ihtiyaç sahibi aileye eşya yardımı yapan Uşak Belediyesi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Yüzlerin güldüğü projede ihtiyaç sahibi aileler ise yardım talebi başvuruları için belediye hizmet binası zemin katında bulunan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne giderek ihtiyaçları doğrultusunda dilekçelerini sunuyor.

Eksiklikler ekipler tarafında hane ziyaretleriyle incelenerek kaydediliyor ardından ihtiyaç sahiplerinin gelir-gider, engellilik veya yaşlılık durumlarının kontrolü sağlanıyor.

Sosyal yardım işleri komisyonu toplantısında dilekçeleri değerlendirilen ailelerin, yardım için gerekli olan koşulları sağlaması halinde ilgili destekler ihtiyaç sahipleriyle buluşturuluyor.

Uşak Belediyesi’nden Çağrı

Uşak Belediyesi toplumsal dayanışma ruhunu daha güçlü bir yapıya kavuşturmak ve ihtiyaç sahiplerine destek olmak adına vatandaşlara projeye destek çağrısında bulundu.

AhmetItil/Haber .

KAYNAK: Uşak Güncel

Son Güncelleme: 14.01.2024 20:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.