BİST
9.080
ALTIN
2.308,82
DOLAR
32,34
STERLİN
40,89
EURO
35,12

Bulgaristan Genel Seçimleri İçin Uşak'ta Sandık Kurulucak

İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ) Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy, 2 Nisan'da yapılacak seçimlerin Bulgaristan Türkleri için çok önemli olduğunu belirterek Uşak'ta yaşayan bu ülke vatandaşlarını kurulacak sandığa davet etti.

31 Mart 2023 Cuma 18:24
Bulgaristan Genel Seçimleri İçin Uşak'ta Sandık Kurulucak

Bulgaristan genel seçimlerinin 2 Nisan Pazar günü gerçekleştirileceğini, Ege Bölgesi'nde de toplam 22 sandıkta oy verme işlemi yapılacağını bildirdi.

Kurulacak 22 sandığın içersinde yer alan Uşak'taki Bulgaristan göçmeni Türk vatandaşlarınıda ilgilendiren seçimde oy kullanma işleminin saat 07.00'de başlayacağını, 20.00'ye kadar süreceğini aktaran Nursoy, Türkiye'de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarını ülkelerine sahip çıkmaya çağırdıklarını söyledi.

Nursoy şöyle konuştu:

"2 Nisan'da Bornova'da 5, Menderes'te 4, Buca'da 3, Gaziemir Sarnıç'ta 3, Aliağa, Urla, Seferihisar, Uşak, Aydın, Fethiye ve Marmaris'te birer sandık olacak şekilde Ege Bölgesi'nde toplam 22 sandık kurulacak. Bulgaristan'da istikrarın sağlanması için vatandaşları oy kullanmaya davet ediyoruz. Hükumet görüyoruz ki bizler olmadan kurulamıyor. O sebepten dolayı 2 Nisan seçimleri Bulgaristan Türklerinin geleceği için çok önemli. Bütün vatandaşlarımızı sandığa davet ediyoruz."

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.