BİST
9.487
ALTIN
2.495,83
DOLAR
32,50
STERLİN
40,60
EURO
34,71

Çakın Asırlık Çınar Ağacına Sahip Çıktı

Cahan'lı AKP Belediyeciliği ile Çakın'lı AKP Belediyeciliği arasındaki farklardan biride bu.

13 Ocak 2024 Cumartesi 22:59
Çakın Asırlık Çınar Ağacına Sahip Çıktı

Nurullah Cahan'lı AKP Belediyeciliği ile Mehmet Çakın'lı AKP Belediyeciliği arasındaki farklardan biride bu.

Aynı partili Belediye iki farklı anlayış.

N. Cahan başkanlığı döneminde çay kenarının sembolü olmuş adı o semt ile bütünleşmiş, adı o semtte duraklara işyerlerine verilmiş yemyeşil çınar ağacı katledilirken, Başkan Mehmet Çakın asırlık çınar ağacına kurusada sahip çıktı koruma altına aldı.

100 YILLIK ÇINAR AĞACI BAKIMDAN GEÇTİ

Çevreye olan duyarlı yaklaşımı ve düzenli olarak gerçekleştirdiği çevre koruma faaliyetleriyle öne çıkan Uşak Belediyesi; şehirdeki ağaçların sağlığını korumak ve güvenliğini sağlamak adına önemli bir çalışma başlattı daha yeşil bir Uşak için birçok bölgede yüzlerce ağacı toprakla buluşturan Uşak Belediyesi sağlığını kaybetmiş yaşlı ağaçlar için de harekete geçti.

Bu kapsamda, kent merkezinde yer alan Ulu Camii karşısında bulunan ve Uşak halkının aşina olduğu 100 yıllık çınar ağacına ilk olarak dış bakım yapıldı. Ardından içi çürümüş, mantarlaşmış ve sağlığını kaybetmiş olan ağacın içi temizlenerek; gövdesi tel örgülerle kapatıldı ve çevresine bordürler ve teller çekilerek korumaya alındı.



Gelecek Koruma Altında.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın talimatıyla harekete geçen ekipler; 100 yıllık bir geçmişe sahip olan, yaşlı ve hasta ağacın üzerindeki yükü azaltmak amacıyla ilk olarak budama işlemi gerçekleştirdi. Ardından ağaçtaki çürümüş, mantarlaşmış dokular, kovuklar ve yara yüzeyleri; ağacın sağlam odun dokusuna zarar vermeden temizlendi ve temizlenen yüzeyler fungusit ve insektisit ile ilaçlandı. Yapılan temizlik ve tedavinin ardından, ağaç yüzeyindeki yaraların iyileşmesi ve ağacın eski sağlığına kavuşması için çam katranı uygulaması yapıldı. Kovuk ağızları suya dayanıklı paslanmaz tel örgülerle kapatılarak, macun uygulaması gerçekleştirildi. Son olarak ağacın etrafındaki toprak çapalanarak havalandırıldı ve bitki besin elementiyle güçlendirildi.

Öte yandan aynı mevkide bulunan başka bir çınar ağacında da bakım çalışmaları yapan ekipler, kent genelinde yeşili ve doğayı korumak amacıyla faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

AhmetItil/Haber.

KAYNAK: Uşak Güncel

Son Güncelleme: 13.01.2024 23:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.