BİST
9.722
ALTIN
2.425,35
DOLAR
32,56
STERLİN
40,62
EURO
34,96

Uşak Eğitim Araştırma Hastanesinde "Hastane Sınıfı" Açıldı

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören çocukların eğitimlerinin aksamaması için oluşturulan 1 öğretmenin görevli olduğu hastane sınıfı hizmete girdi.

16 Ocak 2023 Pazartesi 18:23
Uşak Eğitim Araştırma Hastanesinde "Hastane Sınıfı" Açıldı

Uşak Valiliği öncülüğünde İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan "Okulum Hastanemde Projesi" kapsamında Çocuk Hastalıkları Servisi'ndeki "Hastane Sınıfı"nın yapımı tamamlandı.

Sınıfın açılış töreninde konuşan Uşak Valisi Turan Ergün, hastanede yatışı yapılan çocukların eğitimlerine ara vermek zorunda kaldığını, bunun önüne geçmek için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Hastane sınıfında görevli bir öğretmenin de olacağını ifade eden Ergün.

"Bu sınıfta aynı zamanda norm kadro tahsil edildi. Burada şu anda 1 öğretmenimiz görev yapıyor. Yarıyıl tatilinden sonra bu norm kadromuz 2, öğretmen sayımız da 2 olacak burada 5 günden fazla hastanede yatan öğrencilerimizin günlük eğitimleri devam ettiriliyor çocuklar eğitimlerinden geri kalmıyor bu yaştaki çocukları normal odalarında yataklarında tutmak mümkün değil psikolojik olarak da hasta ortamından uzaklaşıyorlar hem eğlenceli hem tedavileri devam ediyor." dedi.

Ergün, daha sonra hastanede tedavisi devam eden çocukları ziyaret ederek çocuklara hediye verdi.

Açılışa, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Sağlık Müdürü Mehmet Akdağ ve İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin de katıldı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.