Uşak 14
parçalı bulutlu
BİST
9.693
ALTIN
2.509,51
DOLAR
32,58
STERLİN
40,44
EURO
34,80

İlkokul Öğrencileri Arıcılık İle Tanıştı

Uşak'ta ilkokul öğrencilerine arıcılık ve arı ürünleri tanıtıldı.

14 Aralık 2023 Perşembe 17:49
İlkokul Öğrencileri Arıcılık İle Tanıştı

Uşak'ta düzenlenen konferansda ilkokul öğrencilerine "Arı ve arı ürünlerinin yapısı ve kullanımı" amacıyla program yapıldı.

Uşak Üniversitesi Arıcılık ve Arı Ürünleri Topluluğu tarafından TOKİ İlkokulu'nda öğrencilere arıcılığı sevdirme, arı ve arı ürünlerini tanıtmak amacıyla yapılan programda.

Uşak Üniversitesi Zootekni Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nuray Şahinler, tüketilen besinlerin yaklaşık yüzde 75'ine yakınının arılar tarafından tozlaştırıldığını söyledi.

Konferansta konuşan Şahinler.

- Arıların neslinin devam ettirilmesi gerektiğini dile getiren Şahinler, "Arılar olmazsa bizim tükettiğimiz yiyeceklerimizin domates, biber, kabak, badem... Hiçbirisini tüketemeyiz. Eğer dünyamızda arılar olmazsa dünyamızın sonuna da yaklaşmış bulunuruz. Dolayısıyla bizlerin arıyı çok sevmesi, arıdan korkmaması gerekiyor. Arının iğnesi var, rahatsız edilmediği sürece sokmazlar. Bizim sağlıklı olmamız için her gün bal tüketmemiz gerekir. Sağlıklı olmamız için sadece bal değil polen, propolis, arı sütü gibi fonksiyonel gıda dediğimiz ürünlerin tüketilmesi önemli." diye konuştu.

Sunumun ardından öğrenciler arıcı kıyafetleri giydi.

Öğrencilere program sonunda bal ikramında bulunuldu.

Programa, Uşak Bal Üreticileri Birlik Başkanı Uğur Gündüz de katıldı.

KAYNAK: Anadolu Ajansı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.